Diari La Veu del País Valencià
Picassent / Cicle de concerts de música clàssica
LA REGIDORIA DE CULTURA ENCETA EL DIUMENGE UN CICLE DE CONCERTS DE MÚSICA CLÀSSICA AMB PRESTIGIOSOS SOLISTES INTERNACIONALS.

Aquest diumenge, a les 19h, recital de dos violins i piano, amb Anna Margrethe Nilsen, Jesús Reina i Anna Petrova, artistes reconeguts internacionalment i que estaran a Picassent a la sala d’actes de la Casa de Cultura.

La Regidoria de Cultura ha programat el primer dels concerts que dedicarà a la música de cambra. Per esta ocasió, seran els violinistes Anna Margrethe Nilsen, Jesús Reina i la pianista Anna Petrova els que actuaran en este cicle de concerts.

Picassent, terra i bressol de grans músics, ha de tindre una oferta per la música clàssica i les seues figures, per això apostem des de l’Ajuntament per complementar la programació cultural amb esta sèrie de concerts”, apunta el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela.

Este concert s’emmarca dins de l’acord que l’Ajuntament signarà amb la Fundació Eutherpe i té com finalitat impulsar la cultura i especialització musical, la formació de nous talents i ampliar oportunitats per a donar a conèixer a joves músics segons criteris d’excel·lència artística.

Els tres solistes que estaran diumenge a Picassent són de reconegut prestigi internacional, de fet, Petrova ha sigut guanyadora de primers premis en nombrosos concursos internacionals, tot incloent el José Roca (València), Bösendorfer (Sofia) i Maria Yudina (Sant Petersburg), fou semifinalista en el prestigiós concurs Reina Elizabeth de Bèlgica en 2010 i va actuar com a solista amb la Royal Chamber Orchestra de Wallonia, sota la direcció de Paul Goodwin.

En el cas de Jesús Reina, este violinista ha sigut reconegut internacionalment com un dels artistes més destacats del nostre temps. Elogiat per la crítica com un violinista “amb un bell so caracteritzat per vertadera musicalitat, temperament i carisma”, ha actuat en sales com Wigmore Hall de Londres, Carnegie Hall de Nova York, Southam Hall d’Ottawa, Sala Glinka de la Filharmònica de Sant Petersburg, Palau de la Música Catalana, per citar-ne algunes.

L’altra violinista que estarà serà Anna Margrethe Nilsen, la qual ha actuat com a recitalista a Europa, Amèrica i Àsia, i ha format part, com a intèrpret, de l’Oslo Chamber Music Festival, Holland International Music Sessions, Juenesses Musicales (Brussel·les), i Young Artist Program (Canadà), d’entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa