Diari La Veu del País Valencià
Ondara – Col.legi públic amb instal.lacions de fibrociment
Esquerra Unida ha fet públic un llistat que la consellera d’educació, Maria José Català s’ha vist obligada, per la sentència 426/14 del Tribunal Superior de Justícia, a facilitar a la síndica del grup parlamentari, Marga Sanz, en el qual dels 154 col.legis que queden amb instal.lacions de fibrociment al País Valencià, un es el C.E.I.P. Sanchis Guarner d’Ondara.

Esquerra Unida, denúncia que, segons el llistat que la consellera d’educació, Maria José Català s’ha vist obligada a facilitar a la síndica de la formació, Marga Sanz, un dels 154 col.legis del País Valencià que encara té instal.lacions de fibrociment, es el C.E.I.P. Sanchis Guarner de la localitat.

Aquesta notícia xoca amb la demagògia de l’alcalde i el seu Equip de Govern, quan anunciaven que a Ondara els col.legis estaven dotats d’aire condicionat a les aules i s’havien fet millores tant en l’escola com en l’escoleta.

Des d’EU, creguem que es altament indignant que després de tants anys encara cap govern local, que és de qui depèn el manteniment de les escoles, haja canviat el sostre del gimnàs del col.legi públic, que suposa un perill tant per als alumnes com per als treballadors i treballadores que treballen al centre educatiu. Ni els governs del Bloc, ni els del PP han sigut capaços de lliurar a les nostres generacions més joves d’aquest perill que suposaria en cas de deteriorament del mateix.

El col.lectiu local d’Esquerra Unida treballarà i farà les gestions oportunes per a que les instal.lacions de l’escola siguen reemplaçades per unes altres que no suposen un perill per a la salut tant d’alumnes com de treballadors i treballadores del centre.

De la mateixa manera exigim al govern municipal que faça públic un informe del perill real de la toxicitat del material i que ja que es preocupa per la salut dels nostres xiquets i xiquetes, com deien quan anunciaven la col.locació d’aire condicionat i recolzaven que no feren classes a l’institut de secundària, que procedisca a canviar-lo per un altre que no supose cap perill per a la salut.

Hem de recordar que el fibrociment és un material a base ciment mesclat amb amiant, potencialment cancerigen en cas de deteriorament de la instal.lació, que com tots podem saber, té molts anys i per tant es possible que es deteriore fàcilment.

EUPV Ondara

Comparteix

Icona de pantalla completa