Diari La Veu del País Valencià
S’inaugura a València l’exposició: L’Hospital Sueco-noruec, d’Antoni Miró
Aquesta vesprada, a les 19:30h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, S’inaugura a València l’exposició ‘L’Hospital Sueco-noruec’ d’Antoni Miró

L’exposició plàstica ‘L’Hospital Sueco-noruec’ de l’artista alcoià Antoni Miró, promoguda per l’Ajuntament d’Alcoi en commemoració del 75é aniversari d’aquesta iniciativa solidària internacional, estarà instal·lada durant un mes a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

La mostra, que es complementa amb textos de l’historiador Àngel Beneito, s’inaugura aquesta mateixa vesprada a les 19.30 hores amb la presència de l’alcalde Toni Francés i el regidor de Cultura Paco Agulló, i a l’acte inaugural intervindran tots tres. L’exposició es composa de més de quaranta obres plàstiques al voltant de la història de l’hospital, i es complementa amb un ampli catàleg amb textos de l’historiador i comissari de l’exposició Àngel Beneito, i dels crítics i escriptors Josep Sou, Josep Bernabeu-Mestre, Jordi Botella, Natxo Lara, David Rico i Isabel-Clara Simó. Fins el 26 d’octubre estarà oberta al públic l’exposició, en unes setmanes d’intensa activitat del centre cultural valencià degut a que se celebren les jornades al voltant dels Premis Octubre, un esdeveniment de primer ordre que acull aquesta infrastructura cultural mentre l’exposició hi estarà instal·lada.

Cal recordar que la mostra és una iniciativa on han col·laborat l’Ajuntament d’Alcoi, l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València. Tal com explica el regidor de Cultura Paco Agulló, “Aquesta exposició és la important contribució d’un artista plàstic com Antoni Miró a rememorar la memòria històrica amb l’Hospital Sueco-noruec per projectar aquesta magnífica iniciativa solidària internacional enllà de les nostres comarques. Per a l’Ajuntament aquesta exposició és una fita molt important, ja que aconseguim diversos objectius: promoure la cultura, amb una activitat plàstica de primer nivell, ja que permet als alcoians i visitants admirar una exposició amb obra inèdita d’un autor de la talla d’Antoni Miró; d’altra banda, contribuïm a difondre la cultura de la pau, gràcies a un dels exemples més bells de solidaritat internacional en temps de guerra, com és l’Hospital Sueco-noruec. I a més contribuïm a fomentar la memòria històrica. Esperem, a més, que la mostra continue visitant diferents ciutats per seguir promovent la nostra cultura i història”.

Comparteix

Icona de pantalla completa