Diari La Veu del País Valencià
El PSPV rebat Bonig i diu que a Europa estan tancant moltes incineradores
EFE / València

Francesc Signes ha respost en un comunicat a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig qui, en una entrevista a EFE, ha defensat la necessitat d’abordar un debat sobre la “valorització energètica” enfront dels abocadors tradicionals.

Segons el parer de Signes, “aquesta afirmació és falsa, ja que a Europa estan tancant moltes incineradores i, en paraules del Comissari Europeu de Medi ambient, Janez Potonic, la incineració no és el millor mitjà de gestió de residus i s’hauria d’incinerar menys”.

A més, el nombre de macroincineradores i la seua ubicació es deixa en mans del nou òrgan de coordinació dels Consorcis, creat pel PIR de 2010 “i que estarà controlat completament pel PP, ja que agruparà els 26 presidents dels consorcis, la consellera, el director general i tres representants de les diputacions”.

D’aquesta manera, l’entitat de residus del País Valencià, de caràcter més tècnic, queda suprimida, “una decisió amb la qual tampoc podem estar d’acord, ja que estarà controlada pel PP, la qual cosa accentuarà el favoritisme dut a terme durant els últims anys i les corrupteles internes de les quals ja comencem a ser conscients” .

De la mateixa manera, afig aquest diputat socialista, el nou PIR “segueix apostant per l’abocament de Residus Sòlids Urbans (RSU), quan consenteix que es puga abocar fins al 44% dels mateixos, i exigeix una recuperació mínima de materials d’un ridícul 9%, per la qual cosa podem assegurar que les actuals plantes de tractament podran ser tan ineficients com desitgen.

Davant aquesta situació, des del PSPV s’exigeix al Consell que es doten les plantes de tractament de residus urbans de les millors tècniques disponibles per a la selecció i triatge de residus urbans, així com la creació d’un departament de R+D+I per al desenvolupament de tecnologies i mètodes que milloren el rendiment i l’eficàcia de la selecció”.

En aquest mateix sentit, els socialistes han reclamat més campanyes de conscienciació “perquè els ciutadans assumisquen el canvi en les condicions de recollida de residus i la necessitat de separar la matèria orgànica en origen”, ha conclòs Francesc Signes.

Comparteix

Icona de pantalla completa