Diari La Veu del País Valencià
Ford Almussafes augmentarà un 18% la seua plantilla a partir de la propera setmana
EFE / Almussafes

La planta valenciana de Ford augmentarà en 1.340 llocs de treball la seua plantilla a partir de la propera setmana, al voltant del 18% més, i arribarà a tenir 7.200 treballadors quan s’incorporen els contractats pel llançament del vehicle comercial Transit Connect i es reinstaure el torn de nit.

A la volta de les vacances en la factoria, el pròxim 19 d’agost, després de tres setmanes de descans, la planta començarà a produir en els torns actuals per a arrancar amb el de nit el 2 de setembre, han informat fonts sindicals.

Durant el període de vacances continuen les obres en la planta d’Almussafes per a acollir la fabricació de la furgoneta Transit, el llançament de la qual està previst al setembre i comportarà una producció diària de 1.300 vehicles.

Per a reforçar la seua producció, s’han contractat un centenar d’enginyers, 650 titulats en grau superior de Formació Professional i un altre grup no qualificat.

A més, s’implantarà de nou el torn de nit, en el qual treballaran 550 treballadors, s’avançaran així a la previsió d’instaurar-lo en la segona meitat de 2014.

A més llarg termini, Ford preveu crear 500 noves ocupacions amb el llançament del Mondeo, previst per a després de l’estiu de 2014.

El vehicle comercial Transit Connect

Per a adaptar-se a aquest model, la factoria ha iniciat una sèrie d’obres en les seues instal·lacions que conclouran a principis del pròxim any.

Amb açò, s’aconseguiran els 2.000 nous contractes en un període d’un any i mig en la planta valenciana, que també serà el fabricant de les noves generacions del Galaxy i S-Max.

La producció d’aquests dos models i el Mondeo van ser traslladats des de la planta belga de Genk, que es tanca a partir de l’any que ve, i suposa reafirmar el paper estratègic i global d’Almussafes dins de la companyia amb la fabricació de vehicles de major grandària, contingut i valor afegit que s’exporten a tot el món, sosté Ford.

La demanda del Kuga, fabricat a Almussafes des de novembre de 2012, va obligar a programar dissabtes de producció en els mesos de juny i juliol per a cobrir les peticions, fonamentalment del mercat rus.

Des de la fabricació del C-Max a la fi del 2010, Ford ha invertit en la planta valenciana 1.112 milions d’euros per a adaptar-se als nous models.

Comparteix

Icona de pantalla completa