Diari La Veu del País Valencià
Dos falles de Sueca resulten guardonades amb els Premis als Llibrets
Dos falles de Sueca resulten guardonades amb els Premis als Llibrets a les Falles de la Generalitat

L’Auditori del Palau de les Arts de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València va acollir este divendres el lliurament de Premis als Llibrets de Falles 2017, concedits per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. En esta edició, dos comissions falleres de Sueca van resultar guardonades pel seu bon treball: la Falla Xúquer va obtindre la 29a posició i la Falla Plaça Cervantes va aconseguir el 38é lloc entre les 70 comissions guardonades de les 125 participants. A més, al mateix acte es va fer entrega d’una còpia del certificat pel que la UNESCO declara les Falles Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat que va recollir la màxima representant de la festa a Sueca, Maria Viñoles.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Festes de la localitat, Pau Roselló, van acompanyar també als fallers per recolzar-los en el seu treball i celebrar el seu èxit, junt amb una representació de la Junta Local Fallera.

La Falla Plaça Cervantes, com be diu el seu títol “L’indult del foc” ha dedicat el seu llibret al foc, un dels elements més característics de la festa fallera. Al llibret es troben textos de diferent índole, de gèneres variats, com contes, poemes o articles, a càrrec de més de vint col·laboradors de prestigi al món faller.

Per la seua banda, el llibret de la Falla Xúquer rendeix un xicotet homenatge a la coneguda “Ruta del bacalao” amb el títol de “Destroyers” i il·lustrat amb la silueta d’una espina de peix. Este llibret fa una retrospectiva d’aquells anys que marcaren una època a través de diferents articles, reportatges, entrevistes i fins i tot una llista de reproducció de música en “streaming”.

Des del consistori s’han mostrat molt orgullosos del treball de les Falles de la localitat pel que signifiquen en la promoció de la llengua i la cultura valencianes, un treball que han assenyalat “cada any se supera en qualitat i originalitat i cada vegada suposa una major dedicació per a les nostres comissions”.

Per la seua part, el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà va remarcar a l’acte que les Falles “constitueixen un dels grans elements vertebradors de la societat valenciana, i contribueixen a la normalització lingüística de la nostra llengua”. I continuà “cada any amb els llibrets de falles vivim un autèntic festival de literatura efímera en valencià. La festa i les falles projecten la nostra llengua i ens cohesionen en torn a ella, especialment este any, ja que amb el reconeixement de la UNESCO, el valencià és pot projectar com mai arreu del món” va concloure el conseller Marzà.

Comparteix

Icona de pantalla completa