Diari La Veu del País Valencià
Comencen els treballs per a reparar els danys del temporal a Sueca
L’Agència Valenciana del Turisme comença els treballs per a reparar els danys del temporal a Sueca

Francesc Colomer i José María Ángel han visitat hui la platja de les Palmeretes de Sueca per conèixer els treballs de recuperació de les infraestructures turístiques

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer i el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Jose María Ángel, han visitat la platja de les Palmeretes a Sueca este matí, amb la finalitat de conèixer in situ els treballs de recuperació de les platges afectades pel temporal de pluja i vent del passat mes de gener. Els representants del Consell han estat acompanyats per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i altres representants de la corporació municipal i per la diputada provincial de Turisme i regidora de platges a Sueca, Pilar Moncho.

L’Agència Valenciana del Turisme, en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, treballen intensament per reparar les infraestructures turístiques de les platges valencianes de la forma més àgil i ràpida possible. L’objectiu és que mostren la seua millor imatge de cara a la propera campanya de Setmana Santa i la posterior temporada estival.

Tamarit ha agraït “tot el que s’està fent tant des de la Direcció General d’Emergències, que fins i tot van vindre a la Ribera per explicar-nos com teníem que actuar i també la tasca de l’Agència Valenciana del Turisme, que als dos dies del temporal ja ens havia convocat a tots els alcaldes i alcaldesses de les platges afectades”, i ha continuat “és molt important que comencen els treballs des de ja i és una bona mostra de responsabilitat, el compromís que des de l’AVT s’ha assumit perquè ara en Pasqua les nostres platges tornen a reviure”.

La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, ha aplaudit la coordinació entre institucions i ha remarcat que “l’AVT s’ha fet responsable de les seues infraestructures, Costes es farà de les de la seua competència i la Diputació de València n’assumirà allò que no poden assumir ni l’una, ni l’altra”, a més, Moncho continua “es tracta d’una carrera a contrarellotge perquè tot estiga com si no haguera passat res per a Pasqua, ja que l’oratge juga en la nostra contra i els turistes volen trobar-se la platja tal i com se la van deixar a l’estiu passat”.

Per a Francesc Colomer “la nostra obligació és donar la mà als municipis perquè tot estiga en les millors condicions per a la propera temporada turística”, ha afegit. A més, ha remarcat que “estem bolcats per poder arribar puntualment a la primera cita important del calendari turístic pel que esta capacitat de reacció és vital, amb l’objectiu d’oferir una òptima imatge tant als ciutadans i residents, com als turistes que vénen a disfrutar de la principal icona de la nostra terra, les nostres platges”.

El Secretari Autonòmic de Turisme ha posat l’accent en “l’esforç que s’ha realitzat des de l’AVT per iniciar els treballs el més prompte possible, reunint-nos amb els alcaldes de tots els Ajuntaments de les tres províncies, des de Vinaròs fins a Guardamar”. Així mateix, també ha indicat que “ens hem personat en tots els municipis per fer una avaluació molt rigorosa dels anys ocasionats i poder aprovar una consignació econòmica de 4,33 milions d’euros que permeten cobrir les restauracions de les infraestructures de platges”.

Per la seua banda, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que “davant una situació excepcional el Consell ha actuat de manera excepcional i s’han establert els mecanismes de coordinació necessaris, com la creació de l’oficina única de post emergència que continua treballant per aconseguir restablir el més prompte possible la normalitat després de tots els episodis que hem tingut en els últims mesos”. Esta oficina s’encarrega de centralitzar la sol·licitud d’ajudes a la Generalitat a través d’una finestra única, promoure els convenis necessaris amb altres administracions i realitzar un seguiment de l’evolució de totes les actuacions de tornada a la normalitat i execució de la concessió d’ajudes.

Comparteix

Icona de pantalla completa