Diari La Veu del País Valencià
Sueca aposta per la cooperativitat en l’esport
Al col·legi Luís Vives de Sueca s’ha celebrat la primera Challenge, una nova modalitat de competició cooperativa de destreses, destinada als xiquets i a les xiquetes de quart i cinqué de primària. En este esdeveniment han participat la majoria de col·legis de Sueca i, també el col·legi del Perelló. Al voltant de 500 alumnes han disfrutat d’una jornada lúdica i de germanor entre tots els participants.

Vicent Baldoví, regidor d’Esports i d’Educació, s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit d’esta primera edició de la nova iniciativa. Baldoví ha assenyalat que “estes innovadores jornades fomenten la no competència i la cooperativitat entre els alumnes.

Des de l’Ajuntament aplaudim totes les iniciatives de la nostra escola encaminades a este fi” i ha continuat “el que s’ha transmès durant el matí de hui ha sigut les ganes de passar-ho d’allò més bé i transmetre els vertaders valors de l’esport”.

L’objectiu principal d’esta Challenge és fomentar la cooperativitat i la interacció de tots els xiquets, atès que els equips barrejaven alumnes dels diferents col·legis que han participat i també, ha sigut una bona oportunitat per conèixer i fer nous amics i amigues. A més, el que es pretenia en esta jornada és que els alumnes gaudiren de l’activitat física realitzant un conjunt de proves, en les que s’ha valorat el treball en equip i les destreses, totes elles amb un component lúdic.

Paco Forquet, coordinador de la Challenge i professor d’Educació Física, ha agraït als col·legis la seua participació i ha remarcat que “este esdeveniment ha sigut tot un èxit, des de com ha transcorregut fins l’alegria que transmetien els alumnes”.

En este tipus de competició no guanya el més ràpid o fort, sinó els que en conjunt tinguen més puntuació. Cada prova ha durat uns 5 minuts i es realitzaven en forma de relleu, i per garantir la participació de tots els alumnes cadascuna la començava un dels integrants de l’equip.

En total s’han realitzat cinc proves: la primera el llançament de javelina; les dos següents, amb el baló com a protagonista, tractaven de llançar i rebre el baló i d’altra banda, botar-lo i fer-lo entrar en un cercle; a la quarta els alumnes havien de fer gol amb un disc volador i en l’última un slalom, consistent en acompanyar el baló en un zig-zag i tractar de fer cistella.

Per últim, els equips guanyadors han rebut d’obsequi el llibre publicat recentment: Paco Cabanes, el Genovés: l’heroi esportiu dels valencians. Els participants han posat punt i final a la jornada amb una classe dirigida de zumba.

Comparteix

Icona de pantalla completa