Diari La Veu del País Valencià
Paterna – L’ajuntament encara no ha tornat la TAMER
JUANMA RAMÓN: “LI RECORDEM A ELENA MARTÍNEZ QUE ENGUANY L’AJUNTAMENT ENCARA NO HA TORNAT LA TAMER”

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “a l’alcaldessa de Paterna, Elena Martínez, se li estan veient les vergonyes amb les mentides que van desmuntant-se-li, com ara la de la devolució de la TAMER a través de la subvenció per bones pràctiques mediambientals. Una estratagema del PP per a captar vots i que anava a suposar tornar 230.000 euros per any a la ciutadania. De moment Martínez manté els incompliments de Lorenzo Agustí i enguany no torna ni un cèntim dels 230.000 euros. Sabem que de 2012 només s’han tornat 30.000 euros i que de 2013 la quantitat és semblant. On estan la resta dels diners? Va a tornar-la de veritat?”.

Segons Ramón, “l’alcaldessa no cal que es faça la despistada, ja que ella està des del 2007 participant en els desgavells i falses promeses que ha estat fent l’anterior alcalde. Ella va votar a favor de la tarifa, primer. I després va votar a favor de la fòrmula del regidor Alfonso Romero, la de la ‘forma legal’ de tornar-la a través de la subvenció de bones pràctiques ambientals”.

“Des de Compromís volem saber que està passant amb aquesta ‘forma legal’ que diu el PP, una fórmula que passa per fer uns cursos de bones pràctiques i que amb el certificat que s’obté és prou per a sol·licitar eixa devolució. Però aquestos cursos tampoc s’han publicitat perquè tota la ciutadania poguera arribar a demanar eixa devolució, i moltes persones ni s’han enterat”.

A més a més, Ramón recorda que la Federació d’Associacions de Veïns de Paterna (FAVEPA) va reclamar a l’anterior alcalde que es tornara el 100%, “tal i com el PP havia promés, i el mateix alcalde va dir que no era possible perquè no hi havia prou diners. Al final tot s’ha encaminat a eixe subterfugi que és diu subvenció de bones pràctiques ambientals, que es pagaria amb els diners recaptats de la tarifa mediambiental que paguem tots. Una estratagema per complir la promesa del PP, només a uns pocs beneficiats, amb els diners recaptats de la tarifa que paguem tots els abonats”.

“Ara l’alcaldessa té la pilota a la seua teulada. I només pot actuar de dos maneres: o la torna i deixa mal a l’anterior alcalde trencant el continuisme; o no la torna i al PP queden com a mentirosos que li han prés el pèl a la ciutadania. Des de Compromís exigim a l’alcaldessa que explique on estan els 200.000 euros de 2012 que s’han quedat sense tornar, igual que els de 2013. I que, si s’atrevix, que diga què va a fer en 2014 amb la promesa de la tornada de la TAMER. A la vista de tot això, des de Compromís exigim que es recalcule la tarifa per adaptar-la als costos reals”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa