Diari La Veu del País Valencià
Llíria es registrarà com a ciutat participant en la ‘Setmana de la Mobilitat Europea’
LLÍRIA ES REGISTRARÀ COM A CIUTAT PARTICIPANT EN LA “EUROPEAN MOBILITY WEEK” A PROPOSTA DE COMPROMÍS

Vallivana Murgui: “Des dels pobles a les ciutats, cadascú de nosaltres es veu afectat per la forma en que usem l’espai i el tipus de transports als que escollim donar prioritat. En conjunt les autoritats locals i els ciutadans poden dissenyar ciutats que posen a les persones en primer lloc.”

“EuropeanMobilityWeek” és una campanya anual sobre mobilitat urbana sostenible, organitzada amb el recolzament de les Direccions Generals de Medi Ambient i Transport de la Comissió Europea. L’objectiu de la campanya, que s’estén del 16 al 22 de setembre tots els anys, és animar a les autoritats locals europees a introduir i promoure mesures de transport sostenible i convidar als seus ciutadans a provar alternatives a l’ús de l’automòbil.

La setmana culmina amb l’esdeveniment “In Town WithoutMy Car!”, que ha estat funcionant des de l’any 2000, i consisteix en que els pobles i ciutats participants reserven una o diverses zones exclusivament per a vianants, ciclistes i transport públic durant tot el dia.

“Des de Compromís per Llíria, la regidora Vallivana Murgui Ortega, vol animar a la gent a crear la ciutat en la que volen viure. Des dels pobles a les ciutats, cadascú de nosaltres es veua fectat per la forma en que usem l’espai i el tipus de transports als que escollim donar prioritat. En conjunt les autoritats locals i els ciutadans poden dissenyar ciutats que posen a les persones en primer lloc.” ha apuntat l’edil Murgui.

Per aquest motiu, apunta Murgui, a la passada Comissió de Transport Públic i al Ple Municipal, es va arribar a l’acord per unanimitat, a proposta de Compromís, de registrar Llíria com a ciutat participant en la “Setmana de la Mobilitat Europea” i d’aquesta manera programar activitats del 16 al 22 de Setembre relacionades amb el tema focal d’aquest any, “Els nostres carrers, la nostra elecció”.

Dia sense cotxes a Llíria

Igualment, es va acordar declarar el dia 22 de Setembre “El dia sens ecotxes” a Llíria. També es va acordar el compromís d’estudiar mesures permanents a la nostra localitat en relació al tema focal de cada any.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa