Diari La Veu del País Valencià
Els hotels de Benidorm i Costa Blanca fregaran el ple en el pont d’agost
EFE / Benidorm

Molts hotels de Benidorm i de la Costa Blanca “han penjat ja el cartell de complets per al pont d’agost”, segons han informat fonts de la patronal hotelera Hosbec en un comunicat.

D’acord amb l’enquesta realitzada per Hosbec entre els seus associats, l’ocupació hotelera se situa de mitjana entre “el 96,5% a Benidorm i el 94,3% en la resta de la Costa Blanca, encara que les reserves d’última hora esgotaran les poques habitacions disponibles que es troben en aquests moments i que, en molts casos, corresponen als tipus d’habitació més cars i exclusius”.

“En aquests moments, molts portals de reserves d’internet, amb prou faenes, tenen disponibilitat d’habitacions per a aquests dies, per la qual cosa s’espera gaudir d’un dels millors ponts d’agost dels últims anys”, ha destacat el president de l’Associació Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), Antonio Mayor, en la nota de premsa.

Fonts de la citada patronal han assegurat que “la millora ha sigut més que evident” si es comparen aquestes dades amb les de l’any passat.

En el mateix període de 2012 “amb prou faenes es va superar el 91% d’ocupació a Benidorm, amb una important ‘ferida’ en un dels moments més productius de l’any, motivada, sobretot, per la caiguda del mercat nacional”, segons aquestes fonts.

Per açò, en 2013, “el matalàs del mercat internacional, tan important en la nostra zona, és el que ens permet treballar amb aquestes xifres”, ha assenyalat Major.

Més de la meitat dels turistes que visiten Benidorm, i un 30% dels que vénen a la Costa Blanca, són estrangers, encapçalats per britànics, portuguesos, russos, belgues i holandesos.

“Aquesta és la principal diferència i fortalesa de Benidorm i la Costa Blanca, i el que els ha permés sortejar aquest 2013 amb bones dades d’ocupació”, segons el president d’Hosbec. Amb aquesta dada, i amb una primera valoració de la marxa de la temporada d’estiu, Major ha afirmat en el comunicat que “la crisi no pot amb el turisme”. “Obtenir aquests resultats després de sis anys de recessió econòmica significa que aquesta indústria té una solidesa present i futura inqüestionable”, ha afegit.

Amb les dades que ja es manegen de la primera quinzena d’agost i les previsions de la segona quinzena, “els resultats seran sensiblement millors que en 2012”, ha apuntat el president d’Hosbec.

Comparteix

Icona de pantalla completa