Diari La Veu del País Valencià
Llíria – Cal crear un punt de trobada familiar (PTF)
Garcia: “L’extensió geogràfica i la dispersió poblacional apunten Llíria com el lloc més idoni, ja que el PTF més proper per a les poblacions del Camp de Túria i Serrans està a Paterna i ha de donar cobertura fins el Racó d’Ademús”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, la situació social de crisi econòmica i elevades taxes datur que venim patint els últims anys, ha vingut afectant i traspassant-se a la situació familiar de les parelles, que per acomiadaments, restriccions salarials, atur o dificultats econòmiques de tota índole han malmès lestabilitat del vincle familiar i la parentalitat dels menors.

Els Punts de Trobada Familiar (PTF) es troben regulats per la Llei 13/2008, de 8 d’octubre, de la Generalitat, i tenen com a missió segons l’art. 18:

“1. Supervisar l’entrega i arreplegada dels menors per a la realització de visites que s’efectuaran fora del centre.
2. Tutelar les visites que tinguen lloc en el Punt de Trobada Familiar quan així ho establisca una resolució judicial o administrativa”.

La necessitat de la seua creació en Llíria rau en el creixent nombre de crisis familiars en les quals el progenitors son incapaços de regular les entregues de llurs fills per a i garantir el contacte dambdossos progenitors amb ells, el que genera una nombrosa litigiositat, despesa en atenció dels forces i cossos de seguretat i estrés en els progenitors, els parents i sobretot en els propis xiquets.

Segons Garcia, el servei que presta el PTF es gratuït (art. 20 Llei 16/2008) i está format per un equip mínim format per un Lletrat o Lletrada, que serà qui coordine el Punt de Trobada, un Psicòleg i un Auxiliar Administratiu. L’equip tècnic podrà completarse amb les figures d’un Treballador Social i/o, Educació Social (art. 6 Llei 16/2008). La creació dun PEF es regula a lart. 31 de la Llei 16/2008 i sautoritza per la Conselleria competent de la Generalitat Valenciana.

Davant esta necessitat, Compromís ha proposat que l’ajuntament de Llíria inste a la Conselleria competent en la matèria de Punts Trobada Familiar, a dotar pressupostàriament la creació i manteniment dun PTF per al partit judicial de Llíria de cara als pressupostos de 2015.

La Coalició també proposa que en ares a facilitar esta implantació del PTF en Llíria, lAjuntament estudie la possibilitat de posar a disposició instal·lacions ja existents, com ara ledifici multiusos, que per la seua proximitat amb els jutjats resultaria idoni com a ubicació del PTF de Llíria.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa