Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de Sueca posarà en mans del Consell Valencià de Cultura el projecte municipal d’asfaltar la parcel·la que ocupaven els antics llavadors i piscina per a transformar-la en un aparcament. Açò es pretén quan existeix un pla de comprar per part de l’Ajuntament i mitjançant una permuta dels Molins de la Vila, que junt al Molí Fariner (nova biblioteca pública) fan un conjunt de rellevant importància històrica. La parcel·la té uns 1.800 metres quadrats i està ubicada al carrer València.

Des de EUPV volem recordar que en els anys 2005 i 2006 es va parlar de destapar les basses o llavadors (daten de 1867) dins l’Agenda-21 que actualment estan soterrats per a incloure-les dins el “conjunt hidràulic extraordinari”, segons el vicerrector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, que també conformen L’amenera (eixida de l’aigua després haver complit la seua funció als molins), els molins i les seues sèquies. L’espai estaria destinat a ús lúdic i educatiu al voltant dels usos de l’aigua.

EUPV vol fer-se’n ressó així de les primeres manifestacions en contra del projecte municipal aparegudes a les xàrcies socials. A més a més, criden a la ciudatania a manifestar-se contra qualsevol actuació actuació que siga irreversible sobre les antigues basses que també serviren, fins fa poc, com a dipòsit de vehicles.

EUPV Sueca

Comparteix

Icona de pantalla completa