Diari La Veu del País Valencià
Alcoi intensifica el control de vehicles al Racó Sant Bonaventura
RedactaVeu / Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant les regidories de Medi Ambient i Seguretat i Mobilitat, ha intensificat el control dels vehicles que accedeixen al Racó Sant Bonaventura aquestes setmanes. En concret, els voluntaris que recorren la zona amb motiu de vigilar i prevenir el risc d’incendis en el terme municipal estan realitzant una campanya informativa sobre la prohibició de circulació i aparcament en el Racó Sant Bonaventura. A més, la Policia Local està intensificant la campanya d’identificació i retirada de vehicles voluntària que estacionen en aquest paratge natural municipal.

La prohibició de limitar l’accés rodat al Racó Sant Bonaventura a través de la pista forestal que l’uneix amb el barri de Batoi, es va posar en marxa en 2012 amb motiu del 10é aniversari de la seua declaració com a Paratge Natural Municipal. A hores d’ara, només poden circular per la pista els vehicles dels veïns i els autoritzats i no es pot estacionar en cap tram de la pista ni en el Racó.

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “aquesta decisió es va prendre de forma consensuada amb els veïns del barri i de la zona. Els propietaris dels masos i cases de la zona ens van demanar que actuàrem per a reduir el nombre de vehicles que accedeixen a l’espai i que provoquen problemes pels sorolls que generen i pels residus que deixen a l’àrea. De forma consensuada amb els veïns, es va decidir limitar l’accés a la pista forestal i les possibilitats d’aparcament al paratge”.

Aquesta limitació respon, a més, a una qüestió important de seguretat. Segons Jordi Tormo, “són molts els alcoians i alcoianes que accedeixen al paratge a peu i la circulació dels vehicles en minva la seguretat. A més, l’estacionament i circulació de vehicles dificulta la posada en marxa del disposició d’extinció en el cas que hi hagués un incendi en el Racó Sant Bonaventura i Els Canalons”.

Comparteix

Icona de pantalla completa