Diari La Veu del País Valencià
Sueca, seu comarcal de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu
La capital de la Ribera Baixa acollirà projeccions i altres actes emmarcats en el festival els pròxims 21, 22 i 24 de febrer.

La capital riberenca es prepara per acollir en els pròxims dies tot un cicle d’activitats emmarcades en la V edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) que es celebrarà del 19 al 26 de febrer a València, Sueca i altres localitats. Sueca s’estrenarà com a seu comarcal del Festival reafirmant així l’interés de la localitat per la cultura.

La MICE té com a objectiu acostar la cultura de la imatge a la població infantil mitjançant el foment de noves formes d’oci, la comunicació audiovisual i l’intercanvi d’idees. Al remat, segons assenyalen des de l’organització, la iniciativa pretén promoure l’alfabetització audiovisual dels xiquets com a eina per a la difusió de valors socials i educatius.

Es tracta d’una de les visions més originals del panorama cinematogràfic actual, ja que l’estructura del festival, que en esta ocasió tindrà l’Índia com a país convidat, és doble: d’una banda, una mostra de cinema fet en entorns educatius per a alumnat de diferents nivells (Primària, Secundària, Batxillerat i Universitat), el Sambori-MiCe; de l’altra, una mostra de pel·lícules professionals que abocarà en un debat sobre gènere i educació.

El regidor d’Educació i Cultura, Vicent Baldoví, ha celebrat que l’organització de la MICE haja pensat en Sueca com a seu comarcal de la mostra. “Estic convençut que amb fórmules com la que ens planteja la MICE és molt més fàcil despertar l’interés dels nostres joves. Es tracta de despertar en ells una mirada crítica tot a través de la màgia del cinema” ha apuntat Baldoví.

El Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà els matins del dimarts 21 i el dimecres 22 de febrer les projeccions dels curtmetratges per a escolars de totes les etapes, des d’infantil a Batxillerat i el mateix dimecres per la vesprada es celebrarà també una acte obert al públic general. El programa de l’acte constarà de dues parts, en primer lloc es projectaran dos documentals realitzats per professionals de la Índia, al voltant de la desigualtat de les xiquetes en el seu país i, a continuació, s’ha programat una taula rodona per debatre i reflexionar sobre la situació de les xiquetes en el món, i el paper que juga l’educació en el canvi necessari.

El pròxim divendres 24 de febrer, a més, emmarcat també en la MICE, es projectarà “El virus de la por” una de les últimes pel·lícules de Ventura Pons, el director homenatjat en esta V edició de la MICE, qui assistirà a la projecció i participarà en el col·loqui posterior moderat pel crític cinematogràfic Antonio Llorens.

Pons serà reconegut en la gala de clausura de la MICE per tota la seua trajectòria “pel seu cine compromés, la llavor educativa i de denúncia de les injustícies i la seua llarga trajectòria com a director, guionista i productor” conclou Josep Arbiol, director de la MICE.

El programa que es desenvoluparà a Sueca serà presentat oficialment en els pròxims dies amb la presència del director de la mostra, l’equip coordinador i les autoritats municipals.

Localitats com Benifaió, Sagunt, l’Eliana, Benetússer, Bonrepòs i Mirambell seran també seus d’un certamen que pretén avançar així cap a la implantació en el conjunt de les comarques del territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa