Diari La Veu del País Valencià
Quins serveis socials volem a Elx
PEL DRET A DECIDIR QUINS SERVEIS SOCIALS VOLEM A ELX

PODEM ELX volem denunciar que les Prestacions Econòmiques Individualitzades gestionades pels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Elx són insuficients i que el procediment establert per sol·licitar-les és ineficaç, incòmode i denigrant per la ciutadania il·licitana.

Des de PODEM ELX volem evidenciar la deixadesa i la inoperància de l’equip de govern del Partit Popular davant el mal funcionament dels serveis socials municipals. La falta de solucions ha dut a diferents col·lectius i persones a denunciar aquest fet amb diverses protestes al carrer. En una situació d’emergència social com la que vivim, PODEM ELX denunciem que les Prestacions Econòmiques Individualitzades són insuficients per a cobrir les necessitats d’alimentació i habitatge (lloguers, hipoteques o aigua i llum) d’una família. I que, a més a més, no arriben a tota la població que les necessita ja mateix: amb el model que actualment utilitzat, amb requisits cada vegada més durs per accedir a elles, a moltes famílies se’ls denega, la qual cosa produeix que cada vegada més il·licitans i il·licitanes visquen en condicions precàries i d’exclusió, la qual cosa provoca una situació crítica i d’urgència social alarmant.

Des de PODEM ELX també volem denunciar que el procediment per sol·licitar aquestes ajudes és, sens dubte, ineficaç i denigrant. I que no té ignora les necessitats i la situació dels i les ciutadanes que les demanen. Llargues cues, des de les 6 del matí, per intentar aconseguir una cita i, després, haver de tornar perquè t’atenguen. Aquest protocol d’actuació només comporta incomoditat i pèrdua de temps. És així com, l’equip de govern de PP ens demostra la seva insensibilitat i la seva falta de respecte cap a la ciutadania. Actitud aquesta, per cert, impròpia del que s’espera dels nostres representants públics.

Des de PODEM ELX considerem que en els serveis socials municipals manquen de prevenció. A hores d’ara, es tracta d’un servei merament assistencial i prou escàs, amb un plantejament “caritatiu” el qual genera dependències i desigualtats, ja que s’adopten mesures i solucions iguals per a situacions molt diferents.

És per tot això que animem a la ciutadania, organitzacions socials i polítiques a obrir urgentment un debat profund per decidir quin model de serveis socials volem, un model eficaç i adaptat als temps que corren i que servisca per resoldre els problemes reals de les persones, preservant la seua dignitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa