Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia investiga una denúncia contra Alberto Fabra en la seua etapa com a alcalde
EFE / Castelló

La Fiscalia de Castelló ha incoat diligències d’investigació penal per un presumpte delicte de prevaricació urbanística que hauria sigut comés, suposadament, pel president de la Generalitat, Alberto Fabra, en la seua època d’alcalde de Castelló.

Segons han confirmat fonts de la Fiscalia, fa unes dues setmanes, dues veïnes de Castelló van presentar una denúncia relativa a una presumpta irregularitat en el compliment de l’article 320 del Codi Penal, relacionat amb delictes urbanístics.

Les mateixes fonts han aclarit que el procediment és el que es duu a terme per a qualsevol denúncia presentada davant la Fiscalia, per determinar si aquesta està o no fonamentada.

A partir d’aquest moment, la Fiscalia té un termini de sis mesos per a practicar les diligències que considere oportunes i determinar si existeix algun il·lícit penal. En cas que així siga, es repartirà al corresponent jutjat.

De moment, la Fiscalia només ha incoat l’expedient i encara no s’ha designat el fiscal encarregat d’investigar la denúncia.

La diputada en Les Corts d’Esquerra Unida, Marina Albiol, ha demanat en un comunicat a Fabra que “done explicacions públiques sobre aquests fets que està investigant la Fiscalia”.

Albiol ha assegurat que el president de la Generalitat “no ha d’amagar-se, ha d’explicar eixes decisions i actuacions de l’època en la qual era alcalde”.

La diputada ha afegit que a un president de la Generalitat “cal exigir-li, com a mínim, tota una trajectòria políticament neta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa