Diari La Veu del País Valencià
Molèsties nocturnes provocades per la companyia WIZZ AIR
L’augment de vols a l’aeroport de Manises, conseqüència de l’operació de companyies de baix cost ha suposat un increment de les ja important molèsties que ha de suportar el veïnat de Xirivella. Vols que es produeixen fins i tot passada la mitjanit.

La pregunta tramitada a la mesa del Congrés per Joan Baldoví, diputat per València de Compromís-Q, a instància de Compromís per Xirivella, feia referència en concret als vols de la companyia WIZZ AIR amb destinació Bucarest. Aquesta companyia té un vol directe amb Bucarest amb horaris d’aterratge i enlairament a les 02:00 i les 4:00 de la matinada dels dilluns, dimarts, dijous i dissabtes.

Les molèsties per al poble de Xirivella s’han vist incrementades aquest estiu després que es modificara la ruta d’entrada i eixida de l’aeroport que durant l’hivern va sobrevolar l’A-3. Aquesta modificació de la ruta sembla haver-se produït per les queixes dels veïns de Sant Isidre.

Per a P.S. veí de Xirivella, que en diverses ocasions ha presentat queixes a distintes instàncies pel sorolls dels avions, «no es tracta d’eliminar tots els vols sobre Xirivella, sinó que es busquen alternatives perquè les molèsties no es concentren en una població concreta. És una cosa totalment raonable».

En l’escrit presentat a la mesa del Congrés el 3 de setembre, també es suggeria la limitació dels vols de 24:00h de la nit a 7:00h del matí per reduir les molèsties. Cosa que hauria de veure’s facilitada per les pròpies dimensions de l’aeroport de Manises.

Des de Compromís per Xirivella, s’ha exigit a l’equip de govern popular major força en les reivindicacions. Per a Ricard Barberà, regidor de Compromís de Xirivella, «Xirivella es troba en mig d’infraestructures de transport claus per a la Ciutat de València de les quals l’única cosa que obté són els inconvenients: soroll de la V-30 i A-3, dificultats per accedir a València amb tràfic rodat o destrucció de l’horta pels traçats de l’AVE així com desaparició del tren de rodalies que ens connectava al al centre de València». Barberà afirma també que l’impacte negatiu d’aquestes infraestructures no s’ha vist compensat per altres mesures com millores del transport públic o la insonorització de les cases més afectades pels sorolls dels avions o la V-30.

Compromís per Xirivella

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa