Diari La Veu del País Valencià
Brigadistes demanen responsabilitats per la mort de dos efectius en l’incendi de la Torre de les Maçanes
Agències / La Torre de les Maçanes

Així ho ha explicat el secretari general de la secció sindical de CCOO en Tragsa, Juan Francisco Miralles, que ha ressaltat que després de complir-se aquest dilluns el primer aniversari de l’inici de les flames, “encara no s’ha aclarit res”.

L’incendi va començar el 12 d’agost de 2012 en la partida de Rabosina, en la localitat de la Torre de les Maçanes, i es va estendre a terrenys dels termes municipals de Penàguila i Benifallim. L’origen del foc va estar, segons les recerques, en l’avaria d’un cotxe que va cremar al costat d’una zona de massa forestal.

Les flames es van cobrar la vida d’un agent mediambiental i la d’un brigadista que van ser atrapats per una flamarada provocada per l’explosió de diverses borses d’aire mentre lluitaven contra l’incendi en una pista forestal.

Miralles ha manifestat aquest dilluns que un any després dels fets “encara no s’ha aclarit res”, i ha criticat la “lentitud a l’hora de demanar responsabilitats i d’aclarir allò succeït”. “Tot va ser per un cúmul d’errors humans en la cadena de comandament”, ha opinat, al mateix temps que ha incidit en la necessitat i el desig que “s’aclarisquen les circumstàncies i que es dirimisquen responsabilitats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa