Diari La Veu del País Valencià
Sueca iniciarà la crema de la palla de l’arròs el pròxim 10 d’octubre
L’Ajuntament de Sueca ha publicat un ban que regula la crema de la palla de l’arròs en el terme municipal, una pràctica que enguany estarà autoritzada, de manera extraordinària, per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, tot i que ha informat que treballarà per establir mesures alternatives que permeten reduir esta pràctica tradicional en les pròximes campanyes fins a fer-la prescindible. La Junta del Consell Agrari Municipal s’ha reunit esta setmana per abordar este assumpte.

El president de l’ens i regidor d’Agricultura a l’Ajuntament de Sueca, Salvador Campillo, ha confirmat que la crema de la palla de l’arròs a Sueca s’iniciarà el pròxim dilluns 10 d’octubre en aquelles zones i partides més fondes, és a dir, les que abans s’inunden. Es tracta de La Lloma, Bassals (des del camí Alter dels Bassals en direcció a la mar), Caldereria, Partideta, Tamarital, Illa, Corretjola, Malvinar, Socarrà i Llonga (des de la línea de la Creu de la Llonga en direcció nordest). Entre els dies 13 i 29 d’octubre, ambdós inclosos, es podrà cremar en la resta de partides i polígons.

L’horari de la crema serà des de les dotze del migdia fins les sis de la vesprada, sempre que no ploga o que la palla estiga molt mullada per efecte de les rosades o faça vents forts. Està totalment prohibit cremar la palla els dissabtes, diumenges i dies festius. Tampoc es podrà procedir a cremar-la si el camp del costat està per segar.

El ban també recorda als agricultors que cremar la palla no és obligatori, sinó una mesura excepcional i voluntària. A més, els llauradors que decidisquen cremar-la hauran de comunicar-ho prèviament al Consell Agrari Municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa