Diari La Veu del País Valencià
Dénia – Compromís respon al PSOE
Crespo: “No s’entenen les obscures mentides d’un candidat a 9 mesos d’eleccions”

Carrió: “És un partit que va a la deriva i que intoxica la ciutadania amb un camí ben equivocat”

Compromís per Dénia ha aprofitat la roda de premsa de hui dimarts per respondre a les afirmacions al·lusives per part del PSPV-PSOE de Dénia i criticar l’estratègia “manipuladora i tòxica” que han començat a nou mesos d’eleccions. Així mateix, també han aprofitat per explicar la seua postura d’abstenció en la moció que els socialistes van presentar al passat plenari al voltant del Pla Especial.

En primer lloc, el regidor de Compromís, Josep Crespo, ha acusat al portaveu del PSOE de dir mentides pel que fa a la moció que proposava un referèndum a la ciutadania sobre les prospeccions petrolieres. Crespo ha dit que Grimalt menteix quan diu que el PP estava en contra de la moció en la junta de portaveus, quan van ser ells els primers en oposar-s’hi: “Kringe només dubtava de la legalitat de la consulta ciutadana però els dubtes els va plantejar el PSOE, tot i que van dir que donarien suport a la moció. No sabem quines són les seues raons per a mentir, o és que no creuen en la participació ciutadana?”. El regidor ha explicat també que la intenció de Compromís amb aquesta proposta de consulta és fer participar a tota la ciutadania, per fer més força i més pressió en contra d’aquestes pràctiques a les nostres costes. Josep Crespo, ha afegit també que no entén com els socialistes de Dénia poden posar traves a una consulta ciutadana quan, en canvi, el PSOE de Canàries dóna suport a les consultes.

Pel que fa al tema de la ronda perimetral, Crespo opina que també s’han dit mentides des de les files socialistes, ja que han acusat públicament a Compromís de pactar l’abstenció a la moció del PSOE amb el PP, a canvi de que els populars votaren a favor de la consulta ciutadana. “Aquesta mentida cau pel seu propi pes ja que no hem tingut temps ni de negociar ni de pactar, ells saben molt bé que ens van donar la moció en l’últim moment quan ja estàvem al plenari, sense temps ni tan sols de llegir-la. I a més a més, de l’existència d’un pla especial jo em vaig assabentar per la premsa”, ha explicat el regidor de Compromís.

Pel que fa a la moció socialista sobre el pla especial, Crespo ha explicat la seua abstenció: “Evidentment estàvem d’acord en el primer punt però no en el segon, ja que entenem que Dénia necessita un Pla General i també una estació d’autobusos i si hi ha una opció de fer-la i això afavoreix a la ciutat, no ens hi podem negar”. Així mateix, el que demana Compromís és que es faça un pla especial amb llum, és a dir, que es consulte a tots els partits, a la ciutadania, a les associacions, etc i que no es faça d’amagades i en l’últim moment. “Si ens neguem a qualsevol pla especial, estem paralitzant la ciutat, i si aquest és correcte, no entenem per què hauriem d’oposar-nos, no és la nostra intenció deixar empantanada la ciutat”, ha afegit Crespo.

Responent a les afirmacions del PSOE, el coportaveu de Compromís, Rafa Carrió, ha explicat que Compromís treballa pel bé de la ciutat i que per a tindre coneixement en la majoria dels temes que afecten a la ciutat és necessari conèixer-los de primera mà i és per això que cal reunir-se amb els tècnics i especialistes dels diferents departament. “Clar que ens hem reunit amb l’arquitecte municipal i ho continuarem fent perquè estem en el nostre dret de demanar la informació que volem saber, quin problema hi ha? Però mai vam saber al respecte d’un document del pla especial abans que no ho publicara la premsa”, ha explicat Carrió.

El coportaveu de Compromís ha explicat que no tenen cap pacte amb ningú, ni depenen de cap altre partit, tenen les mans netes i treballen per als ciutadans: “el que està fent Grimalt és intoxicar a la ciutadania amb mentides però ha pres el camí equivocat, és una estratègia errònia. Són un partit a la deriva que no busquen els vots a través de les mentides”.

Carrió ha recordat que si ens acusen de pactar amb el PP, caldrà remunta-se al 1995 quan el PSOE va pactar amb el PP per llevar-li l’alcaldia al BLOC o quan un regidor del PSOE en 2008 li va donar l’alcaldia a Ana Kringe. A tot això, Crespo ha afirmat: “el PSOE no són qui per a acusar-nos de fer pactes obscurs ( que a més són inexistents) quan ells són els primers en fer-los, com podem comprovar a les pàgines de la història.”

Compromís per Dénia

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa