Diari La Veu del País Valencià
Josep Pàmies, activista contra els transgènics, participarà en el III Aplec Ecologista del País Valencià
RedactaVeu / València

La lluita de Josep Pàmies contra els transgènics el va fer participar, entre d’altres, en una convocatòria internacional de Via Campesina per a segar simbòlicament un camp experimental de panís transgènic a Alcoletge (Lleida). Per a ell, els transgènics són el màxim exponent de la dominació d’unes poques empreses sobre la llibertat dels individus de reproduir-nos les nostres llavors, i això implica alhora la pèrdua de la diversitat i de la sobirania alimentària.

Pàmies, conegut per alguns com el “Bové espanyol”, és conegut també per ser un dels principals difusors i promotor a l’Estat espanyol de les propietats de l’stevia. Aquest arbust, originari del Paraguai, és 30 voltes més dolç que el sucre però amb zero calories, i amb importants propietats per a les persones diabètiques, ja que regula els nivells d’insulina i glucosa.

En el marc del III Aplec Ecologista del País Valencià, i repetint l’experiència de la passada edició, el diumenge 22 pel matí tindrà lloc una Trobada d’Intercanvi de Llavors. Aquesta III edició de l’aplec està organitzada per la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) i la Colla Ecologista l’Arrel d’Ontinyent, i compta amb la col·laboració d’Acció Ecologista-Agró, Xúquer Viu, ATTAC-País Valencià, Avinença, Llavors d’Ací, Caixa Ontinyent, Vilaweb i l’Ajuntament de Carrícola.

>

Promo Aplec de Carrícola

Comparteix

Icona de pantalla completa