Diari La Veu del País Valencià
Alacant – Debat de l’Estat de la Ciutat
Des de Compromís per Alacant s’emplaça a l’alcaldessa Sonia Castedo i el seu equip de govern a concretar durant les primeres setmanes de setembre la celebració d’un Debat de l’Estat de la Ciutat, tal i com s’està celebrant hui a Elx.

Per a Compromís, i en declaracions del secretari local, Natxo Bellido, “la situació d’emergència que vivim com a ciutat amb la intervenció i rescat per part del Ministeri dels comptes municipals, la gravíssima situació de descrèdit de l’equip de govern a causa dels nombrosos casos de corrupció pels quals estan imputades l’alcaldessa i bona part de les seues regidores i regidors, així com el descontent ciutadà per la prestació dels servicis municipals com és el cas de la recollida del fem i la greu crisi econòmica i social que patix gran part de la ciutadania alacantina, fan inajornable un debat que elabore una diagnosi de la situació de crisi i paràlisi de l’ajuntament i la ciutat, així com la concrecció de tot un seguit de mesures i propostes serioses, i avaluables en el seu compliment, que puguen eixir aprovades d’este debat per a millorar la situació extremadament greu en la que estem instal·lats”.

A més, des de Compromís es proposa que se busquen les fórmules de participació adients per que este debat puga comptar amb les denúncies i propostes de la societat civil alacantina, sense els entrebancs a la participació ciutadania i de l’oposició política que han marcat esta legislatura i la forma de governar del PP alacantí.

Així mateix, des de Compromís, i en paraules del seu secretari local, “instem a l’alcaldessa a què deixe les seues responsabilitats públiques si no es troba a hores d’ara capacitada per a liderar la institució municipal en base a la seua complicada situació judicial, l’absència d’un projecte de ciutat viable i amb futur, la seua acreditada incapacitat per a equilibrar les finances municipals, atendre els reptes de la crisi social i reivindicar a les administracions autonòmica i estatal les inversions pendents promeses en la ciutat i que no han arribat a causa de la seua debilitat política”. Per això, ha conclòs, “caldria que la primera mesura d’este debat sobre Alacant fóra la presentació de la Sra. Castedo de la seua dimissió com a Alcaldessa. Només per això ja hauria pagat la pena la celebració del mateix”.

Compromís per Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa