Diari La Veu del País Valencià
Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid
Joan Ribó ha recordat el seu talant conciliador i la seua aposta per la transparència

Ha convidat al seu substitut Antonio Cañizares a seguir el seu exemple i a impulsar la normalització del la litúrgia en valencià

Compromís per València ha felicitat al fins ara arquebisbe de València Carlos Osoro pel seu nomenament com arquebisbe de Madrid. Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, ha recordat el talant conciliador de Carlos Osoro, la seua aposta per la transparència en l’Església, com el seu paper en la dissolució de la Fundació de la Visita del Papa a València, investigada pel TSJCV per corrupció, i la seua implicació en el cas dels xiquets robats de la Casa Bressol Santa Isabel . A més Ribó ha recordat la seua predisposició a entrevistar-se amb tots els interlocutors, com va fer amb ell, el passat mes d’abril, i la voluntat de normalitzar la litúrgia en valencià.

Per altre costat des de Compromís han demanat al nou arquebisbe de València Antonio Cañizares a seguir l’exemple del seu predecessor, pel respecte a totes les persones i un comportament propi d’una societat secularitzada com la valenciana. A més l’han recordat que a València el valencià és oficial i que està fortament discriminat a les parròquies de la ciutat, existint només una que oferisca missa en valencià els diumenges.

Joan Ribó, portaveu de Compromís per Valencià, ha declarat: “Osoro ha sigut clau en el procés d’obertura de l’Església valenciana a la realitat social que ens envolta i estic convençut que serà capaç de portar el seu model a la capital de l’Estat. Recordaré sempre el seu respecte i talant conciliador a l’entrevista, de més d’hora i mitja, que vaig mantindré amb ell fa uns mesos. Des d’ací demane al nou arquebisbe Cañizares que continue amb el seu model basat en el respecte i el diàleg i que compte amb el valencià a la litúrgia. Espere que els valencians no tinguem que trobar en falta massa a Carlos Osoro.”

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa