Diari La Veu del País Valencià
Els escacs internacionals es donen cita a Sueca
Més de 100 jugadors participen en la II edició del Open Internacional d’Escacs “Ciutat de Sueca”

Sueca ha acollit des del dilluns 25 de juliol i fins al diumenge 31 el II Open Internacional d’Escacs Ciutat de Sueca, una cita que ha centrat les mirades de tots els aficionats d’este joc al llarg de la setmana en la capital de la Ribera Baixa. Esta ha estat la segona edició d’este fort obert organitzat pel Club d’Escacs Sueca amb la col·laboració de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Sueca i diverses empreses de la zona. Es tracta d’un esdeveniment que va camí de consolidar-se com una referència per als aficionats valencians tant per la participació de jugadors d’alt nivell com per l’organització, les condicions per als jugadors i assistents, així com pel local de joc, aspectes tots ells molt valorats i pels quals els organitzadors han estat felicitats en repetides ocasions.

En esta edició han participat 102 jugadors, entre els quals hi havia deu de titulats, diversos mestres de la FIDE, tres Mestres Internacionals i un Gran Mestre, el romanès Mihai Suba, veterà jugador que en la seua joventut va competir amb els millors del món, arribant a fer taules amb campions del món com ara Kaspárov o Kárpov. Cal destacar també la presència del campió de València sub-12 Marc Carbonell, de Silla, que venia d’una gran actuació al Campionat d’Espanya. A més, este any s’ha comptat amb una important participació femenina, encapçalada per dos joves jugadores d’altres indrets: l’asturiana Sara Olivares i la catalana Cora Castellet. Entre els més veterans, a més del ja esmentat GM Suba, cal destacar també la participació de Ligorio Ferrer, de Gandia, que amb 82 anys gaudeix d’un envejable esperit competitiu, com demostra la seua victòria en la categoria de menys de 2000 punts Elo.

Com és habitual als tornejos organitzats amb el Sistema Suïs, els favorits van començar a enfrontar-se entre ells a partir de la quarta ronda. En les primeres jornades no se va produir cap fet destacable en l’àmbit esportiu, amb els resultats dins del que cabia esperar. En la jornada de dimecres es va guardar un minut de silenci per la mort als 83 anys del jugador valencià Eduardo Pérez Gonsalves, campió de València en nombroses ocasions als anys 50 i 60, i que va arribar a formar part de la representació olímpica espanyola a Tel Aviv (1964) i La Habana (1966). Després de la doble ronda del dijous, el Gran Mestre romanès havia guanyat totes les seues partides, algunes d’elles amb un estil agressiu i molt atractiu per als aficionats que seguien les partides, tant en el local de joc com en la retransmissió en directe per Internet.

Una sisena victòria en la partida de divendres el deixava a només un punt de fer-se amb el primer lloc del torneig. Tanmateix, al final hi hagué sorpresa i Suba només va poder aconseguir mig punt dels darrers dos possibles, perdent amb el MF Jaime Valmaña i fent taules en la darrera jornada amb el MI Manuel Fenollar. Així, la victòria en el campionat va ser per a Valmaña. Un emocionant final a un torneig on tot semblava decidit el divendres. L’acte de cloenda i lliurament de premis va comptar amb l’assistència del regidor d’Esports, Vicent Baldoví; representants de la Federació Valenciana i el director del torneig, Ricardo Cebolla.

Des de l’organització s’han mostrat molt satisfets pel resultat i la participació d’este segon torneig i asseguren que ja han començat a treballar en les bases de la pròxima edició de l’Open, un esdeveniment que esperen puga convertir-se en un dels millors del seu estil en tot el territori valencià i que asseguren, en només dos anys d’existència, ja és un dels més importants esdeveniments esportius de quants se celebren a Sueca.

Comparteix

Icona de pantalla completa