Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberà retira el seu cotxe aparcat vint-i-tres anys a l’ajuntament
Compromís es felicita perquè al final ha aconseguit que l’alcaldessa Rita Barberá retire el cotxe de la seua propietat que ha mantingut aparcat durant vint-i-tres anys als baixos de l’Ajuntament com si aquest edifici fora de propietat de la Sra. Barberà. Cal recordar que el cotxe, és un antic model Lancia, V-XXXX-CP que estava ple de pols i amb les rodes totalment desinflades, en definitiva totalment abandonat. Es pot veure perfectament la diferència de color de les rajoles del terra pels anys passats pel cotxe sense moure’s del lloc. Qualsevol valencià que haguera deixat aparcat en el carrer un cotxe semblant haguera estat retirat per la policia municipal seguint la normativa vigent.

Ens alegrem de què, al final i amb molt de retard s’haja fet cas a la nostra demanda de retirada del cotxe de les dependències municipals. La seua presència era un símbol de la forma de governar de la sra. Barberà s’ha confós i es continua confonent de forma sistemàtica els bens privats amb els bens públics. Ens crida l’atenció que s’haja fet en període de vacances estivals, quan hi ha poca gent a l’ajuntament amb una evident voluntat de dissimular la retirada del vehicle. De ben segur que la proximitat de la nova cita electoral i la incertesa dels resultats de la sra. Barberà pels mals resultats de les enquestes han ajudat a prendre aquesta decisió.

Des de Compromís volem reiterar-li a l’alcaldessa dos coses: La primera és que ha utilitzat de forma fraudulenta un espai públic en benefici personal i ha de resarcir a l’ajuntament pel mateix. El truco de la seguretat i de les amenaces d’ETA no val. Fa massa anys que este problema ja no existeix en València. És una excusa de mala pagadora. La quantitat a satisfer a l’ajuntament és molt senzill de calcular: Preus d’aparcament mitjans de la zona durant els anys que ha estat aparcat de manera fraudulenta.

La segona és reiterar la proposta de què l’espai que ocupava en seu cotxe és un espai no disponible per aparcament diari de cotxes i podria ser emprat per aparcament de bicicletes per a treballadors i regidors de l’ajuntament com té ja el nou edifici de Tabacalera. Es donaria d’aquesta forma compliment a la llei de mobilitat valenciana que obliga als centres amb molts treballadors a tenir en el seu interior aparcaments de bicicletes.

Amb la retirada del cotxe desapareix un símbol de com no s’han de fer les coses en política. Esperem que a més de retirar el símbol s’eliminen també formes de fer les coses a nivell municipal que són un mal exemple de fer política.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa