Diari La Veu del País Valencià
Sentència Contra l’ajuntament de l’Alcúdia de Crespins
Els culpables han d’assumir les seues responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques.

Hem sabut que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació que l’ajuntament de l’Alcúdia de Crespins va interposar contra la Sentència del TSJV de data 16 de maig de 2011 i que condemna al poble de l’Alcúdia de Crespins al pagament de 3.331.012 euros més interessos que seran uns 900.000 euros.

El pagament de la citada quantitat, per una parcel·la agrícola de 8.159m² , és conseqüència de l’inici de l’expedient de determinació del preu just d’un terreny situat en l’àrea de repartiment del Riu Nou i la posterior resolució d’alcaldia del 22 de maig 2008 firmada per Javier Sicluna.

En aquest document l’alcalde reconeixia el dret del seu propietari a ser expropiat, recorrent al Jurat Provincial perquè aquest fixara el preu, preu que finalment el propietari va recórrer al TSJCV i que va suposar la citada sentència.

Aquests terrenys estaven considerats urbans amb ús dotacional de zona verda, segons el planejament vigent des de 1995. L’Alcalde Javier Sicluna , a l’hora de signar el decret, no va tenir en compte , que el nou catàleg de zones humides aprovat per la Generalitat en el 2002, considerava dits terrenys com d’especial protecció i invalidava la possibilitat de qualsevol obra plantejada per l’ordenament. Una declaració que no va ser considerada pels tècnics ni l’alcaldia a les posteriors actuacions urbanístiques que s’han executat a la zona.

Des de la Coalició Compromís per l’Alcúdia de Crespins , considerem que la Sentència suposa un colp important per a les nostres arques municipals ( tal quantitat sobrepassa amb escreix el pressupost de tot un any) i per a la nostra població , immersa ja en un dur Pla d’ajust , que veurà com es retalla encara més els serveis als que té dret, dificultant encara més la possibilitat d’eixir de la crisi de moltes de les nostres famílies.

El Sr Sicluna ha culpat de l’errada als tècnics municipals i reconegut que la decisió d’autoritzar l’expropiació havia sigut equivocada, segons el periòdic Levante de data 4 d’octubre 2013. Per tant des de Compromís considerem que és a l’alcalde Javier Sicluna al qui correspon assumir el cost de la sentència.

El Sr Sicluna ha de depurar totes les responsabilitats tècniques i polítiques corresponents i que no tinga que ser altra vegada el poble el que haja de carregar amb els errors d’altres. Considerem, a més, que com a responsable i davant una sentència de tal magnitud hauria d’haver comptat també amb gabinets tècnics externs especialitzats per a fer front a dita sentència.

Des de la Coalició Compromís sol·licitem a l’alcalde Javier Sicluna ja que ens deixa un deute al nostre poble de mes 4.000.000 euros pe la seua malaptesa política, que inicie les accions oportunes per a que els veritables responsables es facen càrrec del pagament d’esta errada monumental i la seua immediata dimissió. Aquesta posició li l’explicarem personalment al proper plenari.

Compromís per l’Alcúdia de Crespins

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa