Diari La Veu del País Valencià
València – Pla de mobilitat sostenible per a la ciutat
Des de Joves Socialistes afirmen que és l’única manera de donar una eixida al conflicte entre bicicletes, peatons i vehicles a motor.
-Demanen també un carril bici real que comunique les grans avingudes, més zones 30km/h i campanyes de bons hàbits de circulació urbana.
València compta amb les condicions idònies per a moure’s en bicicleta, un relleu totalment pla i un clima mediterrani amb temperatures suaus. Aquest fet es pot comprovar en que Valenbisi, l’empresa municipal d’alquiler de bicicletes, compta amb més de 100.000 usuaris, als que cal afegir als centenars de milers de valencians que es mouen amb la seua pròpia bici diàriament. Amb açò, podem fer-nos una idea de l’alt nivell d’ús que té aquest mitjà de transport ecològic i saludable en la nostra ciutat.

No obstant això, aquesta no pareix ser una de les preferències de l’actual govern municipal amb Rita Barberá al capdavant, doncs la patent manca d’infraestructures per als ciclistes fan complicat regular la convivència entre els peatons, ciclistes i vehicles a motor. Des de Joves Socialistes de València destaquen l’absència d’un carril bici real, complet i ben comunicat com un dels principals problemes de circulació de la capital del Túria.

Des de l’agrupació juvenil socialista també assenyalen que molta gent té por a circular per la calçada, on la bici és una víctima potencial front als vehicles a motor, per la qual cosa demanen una xarca integral i segura de carril bici que comunique els barris i les grans avingudes, que s’augmenten les zones 30km/h, la peatonalització de carrers per on puguen circular bicicletes, controlar els excessos de velocitat i iniciar una campanya de bons hàbits de circulació urbana.

Del mateix mode, assenyalen la necessitat que té València de comptar amb un Pla de Mobilitat Sostenible veritablement seriós, on la convivència entre bicicleta, vehicle a motor i peató siga una realitat, i no motiu de conflicte. Recorden que l’oposició i associacions com “València en bici” porten anys reclamant-lo, i que d’aquesta manera, a més, es crearia ocupació gràcies a la inversió municipal en infraestructures i es donaria una eixida al conflicte.

Comparteix

Icona de pantalla completa