Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia l’ocultació de l’expedient del concurs les ressonàncies magnètiques
RedactaVeu / País Valencià

El Grup Parlamentari de Compromís ha denunciat que l’expedient del concurs pel qual es va adjudicar el servei de ressonàncies magnètiques per 497,1 milions d’euros a una UTE d’empreses properes al Partit Popular, no es troba publicat en la Plataforma de Contractació de la Generalitat. Es tracta de l’expedient 638/2008 analitzat per l’informe de la Sindicatura de Comptes conegut la setmana passada que concloïa que la gestió privada de les ressonàncies magnètiques suposa un sobrecost de 16,7 milions d’euros per a les arques públiques.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que “ens trobem novament amb la recepta del Partit Popular: opacitat, amiguisme i sobrecostos. La plataforma de contractació de la Generalitat té publicats 150 expedients de la Conselleria de Sanitat corresponents a 2008, però casualment, no publica l’expedient 638/2008, que és amb diferència, el de major quantia econòmica amb una despesa de vora 500 milions d’euros”.

Segons ha indicat la Coalició, en la Plataforma de Contractació es poden consultar els expedients relacionats amb la construcció d’infraestructures sanitàries, la compra de software per a la gestió dels hospitals o l’externalització de l’alimentació dels pacients, tots ells amb una despesa sensiblement inferior a l’assignada en el concurs de les ressonàncies.

“És inacceptable que precisament aquells processos que ens han costat més diners als valencians i valencianes siguen els més opacs. Exigim que es publique l’expedient complet, incloent la valoració de les ofertes presentades per altres empreses que van ser rebutjades tot i oferir un millor preu per ressonància. L’opacitat generalitzada en tot aquest tema ens referma en la nostra proposta de crear una Comissió que investigue la privatització de les ressonàncies magnètiques” ha conclòs Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa