Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde d’Oriola diu que la moció és “il·legal i no pot ser tramitada”
EFE / Oriola

Minuts després que el PP, amb el suport de dos edils del Grup Municipal dels No Adscrits, registrara oficialment la moció, Guillén ha afirmat en roda de premsa que “no procedeix un ple” per a la votació d’aquesta iniciativa. No obstant açò, la decisió de tramitar i convocar un ple extraordinari per al debat de la mateixa recau sobre el secretari general del consistori, autor del citat informe.

En opinió de Guillén, davant la diligència de valoració emesa pel secretari municipal no cap interpretació alguna i ha llegit textualment l’últim paràgraf de l’informe del secretari: “La moció de censura no reuneix els requisits exigits en l’article 197.1 a) de la Llei Orgànica de Règim Electoral, per entendre aquesta Secretaria que cal augmentar la majoria exigida legalment en dos regidors més a causa de l’expulsió de Houliston i Mayoral -els dos edils que donen suport al PP- del grup CLR-Claro”.

“És una moció de censura absolutament il·legal”, ha subratllat l’alcalde d’Oriola, que governa en minoria amb 9 edils, tres del seu grup (Els Verds) i sis del PSOE, enfront dels 12 del PP, els citats Houliston i Mayoral, i dos del grup CLR-Claro.

Guillén ha afirmat que el PP comet “una il·legalitat” per presentar una moció de censura amb la signatura de “dos edils trànsfugues”, en al·lusió a Houliston i Mayoral i sobre la presidenta local del PP i edil proposada en la moció de censura, Pepa Ferrando, i la portaveu del Grup Popular i exalcaldesa de la ciutat, Mónica Lorente, “estan fent totalment el ridícul”.

A més, ha criticat els populars per “posar al poble d’Oriola enmig d’aquest escàndol monumental” i fer d’aquesta ciutat “el centre de les seues necessitats personals i polítiques”. “Em sorprén que el PP, un partit seriós, permeta a aquestes dues senyores -en referència a Ferrando i Lorente- que facen el que estan fent. És una qüestió ridícula”, ha agregat l’alcalde.

Al seu judici, l’objecte d’aquesta moció no és governar per als ciutadans sinó per a alentir “el casos de corrupció que afecten els populars”.

Comparteix

Icona de pantalla completa