Diari La Veu del País Valencià
Sueca – Accions incíviques als seus espais naturals
L’Ajuntament de Sueca denuncia accions incíviques als seus espais naturals

El consistori fa una crida al civisme i apel·la a la col·laboració ciutadana per tal de mantenir la ciutat i els paratges naturals més nets

El consistori suecà ha detectat en les darreres setmanes nombroses mostres d’incivisme arreu del terme municipal de Sueca.

Des de la Regidoria de Medi Ambient s’apunta que en els darrers dies s’han registrat reiterades accions incíviques que suposen vertaderes agressions als nostres paratges naturals i també al nostre entorn urbà.

Els equips encarregats de la neteja viària i la recollida de residus sòlids i urbans han hagut de fer front, en els darrers dies, a treballs molt arriscats per tal d’extraure dos frigorífics que han sigut abocats a l’aigua i al marge del Riu Xúquer i que s’han trobat al seu pas per Sueca. Els treballs es van efectuar ràpidament, arran d’una denuncia ciutadana que va comunicar els fets a l’Ajuntament, i dues hores i escaig després de la notificació dels fets l’equip ja havia aconseguit recuperar i carregar els dos electrodomèstics per traslladar-los a l’Ecoparc.

Des del consistori, agraïxen la celeritat i l’efectivitat de l’equip, tant de la cap del servei com dels dos operaris que van dur a terme els treballs i així mateix, també volen fer palés el seu agraïment a la veïna que va alertar de la situació.

La titular de Medi Ambient a l’Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez, ha apel·lat a la col·laboració ciutadana i ha aprofitat l’ocasió per encoratjar a les veïnes i veïns de Sueca a actuar com esta veïna, comunicant a l’Ajuntament o a la Policia Local qualsevol comportament incívic del qual siguen testimonis. Jiménez ha insistit “és necessari que en prenem consciència de la importància de tenir els nostres carrers i els espais naturals nets. L’Ajuntament destina molts recursos per mantenir neta la nostra ciutat, això suposa un esforç molt gran per este consistori, però és també la ciutadania la que ha de tenir cura de no embrutar i respectar-los “.

Alhora, des de la Regidora de Medi Ambient denuncien també les reiterades accions que s’han registrat a les vies fèrries que, en algun dels seus trams, han esdevingut també improvisats abocadors de deixalles. El consistori no té competència sobre este terreny i cada vegada ha d’alertar ADIF perquè adeqüe les instal·lacions ferroviàries, eliminant totes estes deixalles que podrien dificultar molt el drenatge de l’aigua per baix les vies en cas de pluges intenses.

Comparteix

Icona de pantalla completa