Vídeos històrics de Benissa en perill de fer-se inservibles

14 agost 2014 01:00h
Compromís Benissa lamenta que més d'un any després els vídeos històrics de Benissa continuen igual, en el mateix lloc i en perill de fer-se inservibles
 
Si fem una miqueta de memòria, recordarem, que abans de l'estiu passat des del grup municipal Compromís vam presentar una proposta per digitalitzar l'ampla i extensa col·lecció de vídeos històrics que te en propietat l'Ajuntament de Benissa encara en format VHS. Tota una col·lecció amb un valor incalculable que compte més de 120 vídeos realitzats pel mateix Ajuntament. Lamentablement 15 mesos després d'aquella proposta les cintes de vídeo estan al mateix lloc, sense que ningú es preocupe per elles, i això si, segurament en aquest temps que ha passat han perdut qualitat d'imatge i de so.
 
Molts anys d'esdeveniments històrics, festius, artístics, culturals, esportius, socials o lúdics que arrepleguen la història de Benissa en imatges vives en perill. Han tingut que passar quinze mesos més des de que plantejarem una solució ràpida i barata per evitar la seua pèrdua irremeiable que sembla no era del gust de l'equip de govern i encara tot continua igual, des de la regidoria de cultura que gestiona i es responsable la regidora i tinent d'alcalde Pepa Martí no han fet absolutament res per salvaguardar la col·lecció de cintes municipal, totes elles inventariades pel treballador municipal que les va gravar en el seu dia i sense que els benissers tinguen la possibilitat de vore-les.
 
Des del grup municipal Compromís a l'Ajuntament de Benissa exigim que abans que s'acabe la present legislatura aquestes cintes de vídeo passen a format digital i es penjen a internet per a facilitar la creació de còpies de tot aquell benisser que li puga interessar.
 
Des de Compromís Benissa volem també felicitar la iniciativa de Juan Miguel Giner que des de fa un temps esta penjant videos històrics a internet gravats per el seu pare Miguel Giner, més conegut per tots per Miquel el Barber, i a l'equip d'Infobenissa que també n'ha penjat alguns de la ja desapareguda TeleBèrnia, permitint que molts benissers coneguem una Benissa que per edat no han viscut o que molts altres la puguen recordar de nou, guanyant d'aquesta manera les benisseres i els benissers un autèntic tressor de valor incalculable, la nostra història, la que ens identifica com a poble amb memòria, història i vida pròpia. 

Canal Youtube PenyaLesJoies que arreplega els vídeos històrics de Benissa que ens arriben de l'arxiu de Miguel Giner Ribes, també conegut com Miquel "El barber", que sempre ha destacat per gravar càmera al muscle nombrosos esdeveniments celebrats a Benissa.

https://www.youtube.com/channel/UCHiURz6RDCBgL_WryneuS7g
 
Canal Youtube Infobenissa TV

https://www.youtube.com/user/Infobenissa

Compromís per Benissa


photo
 
next