Diari La Veu del País Valencià
Benidorm – Falta de neteja de la Cala del Ti Ximo
Quatre membres de Compromís per Benidorm han passat la vesprada arreplegant brutícia de la Cala del Ti Ximo, per posar de manifest la deixadesa de l’Ajuntament respecte a la conservació i cura d’aquesta platja que forma part del Parc Natural de la Serra Gelada.

Fins a 5 borses de fem de 10 litres de capacitat han arreplegat en poc més de mitja hora els membres de Compromís a l’entorn de la Cala del Ti Ximo, en plena campanya estiuenca i a les portes de la festivitat del 15 d’agost. Vidres, plàstics i restes de focs són els objectes i residus més habituals que ens hem trobat. Fins i tot, les persones que habitualment acudeixen a aquesta platja ens han indicat llocs on s’acumulava la brutedat.

La recollida de brutícia efectuada per Compromís pretén ser una crida a la conscienciació per fomentar la neteja i conservació del medi ambient de Benidorm, especialment del nostre litoral, d’especial sensibilitat.

A més, amb aquesta acció volem denunciar que l’Ajuntament de Benidorm deixa descuidada aquesta cala, que forma part del Parc Natural de la Serra Gelada i que, per tant, necessita una atenció més especial si cap que d’altres parts del litoral de Benidorm, que no es limite únicament a arreplegar les deixalles dipositades en les papereres de la cala. Per això, instem a què el consistori, ja siga mitjançant la regidoria de Platges o a través de la regidoria de Medi Ambient, adeqüe correctament l’entorn de la Cala del Ti Ximo i que condicione i protegisca aquesta platja amb la mateixa atenció o més si és possible que d’altres de la ciutat.
Més reivindicacions sobre les platges de Benidorm

Així mateix, Compromís per Benidorm considera que el servici que es dóna a les nostres platges podria millorar amb accions ben simples que hauria de realitzar la Regidoria de Platges. Aquestes millores consistirien en la instal·lació de dutxes en combinació amb els llavapeus, ja que els turistes han demandat en diverses ocasions aquest servici; la renovació i ampliació de les zones de joc infantils, l’antiguitat de les quals pot posar en risc la seguretat dels més menuts, i l’homogeneïtzació de les casetes de venda de tiquets de les atraccions de les platges per promoure una imatge comuna i unitària, tot i que es tracte d’empreses diferents, que permeta fer més identificables aquests serveis.

Compromís per Benidorm

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa