Diari La Veu del País Valencià
La dona, protagonista de les 12 hores de raspall a Sueca
40 dones participen al primer campionat femení de raspall de la capital de la Ribera Baixa

Sueca ha viscut fa uns dies una jornada històrica de pilota. La capital de la Ribera Baixa ha celebrat el passat cap de setmana el primer Campionat de Raspall de la Dona, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sueca i el Club Pilota Valenciana Xúquer.

Multitud de curiosos i seguidors del nostre esport es van acostar fins els carrers Almussafes i Simón Vila que acolliren les més de quaranta partides que es van disputar al llarg d’estes intenses 12 hores de raspall. La iniciativa va comptar, a més, amb el suport de diferents autoritats i representants del món de l’esport i la pilota com ara el director general d’Esports, Josep Miquel Moya; el president i el secretari de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan i Richard Monsoriu; el director del Museu de la Pilota del Genovés, David Sarasol; el diputat al congrés i suecà, Joan Baldoví i dos figures mítiques de la pilota valenciana, Eusebio i Capellino. Tots s’acostaren a Sueca per gaudir d’una jornada sense precedents a la comarca, a la que també hi van assistir autoritats municipals.

Les quaranta participants al campionat van regalar partides molt emocionants als espectadors amb impressionants colps, llargs i forts i de vegades amb respostes de bot de braç o volees. El respecte, l’emoció i el bon joc, van estar una constant durant tota la jornada. Els moments més emocionants, però, van estar les dues finals.

Gema Miralles i Tamara Santarufina, les dos de Meliana, van resultar les campiones de la primera categoria i Claudia Puig, Angela Fernández i Natalia Sanvenancio, de Sueca i Riola van aconseguir el segon lloc.

D’altra banda, en la segona categoria, el primer lloc va ser per a les suecanes Amparo Vendrell, Blanca Fos i Emi Vidal i les segones classificades van ser Aina Codina i Sara Alberola, també de Sueca.

Els representants del Club Pilota Valenciana Xúquer es van mostrar molt satisfets per l’èxit i la bona acollida de la iniciativa. “Hem gaudit veient jugar a mares i filles, germanes i amigues, hem recuperat l’espai natural de la pilota, però també hem recuperat i descobert a l’hora sentiments cap a un esport que no el té ningú més al món” apunten des de l’organització.

Des del consistori, sostenen que esta jornada ha servit també per posar de manifest la tradició d’este esport a la nostra ciutat i l’afició amb que compta també entre les dones suecanes i de tot arreu.

La jornada va estar, en definitiva, un dia de reivindicació i de festa al voltant de la pilota. La festa va continuar fins ben entrada la nit amb la primera edició del festival de música Rasparock, en què actuaren els grups The Baldwins, Toni de l’Hostal, Mi Sostingut, Pupil·les Dilatives i Els Bonicos.

Comparteix

Icona de pantalla completa