Diari La Veu del País Valencià
El Sant Joan de Ribera de Burjassot acamparà per a mantindre els alumnes units
RedactaVeu / Burjasot

Al Sant Joan de Ribera de Burjassot segueixen amb les reivindicacions ja que l’edifici principal no aporta la seguretat suficient per a usar-lo com a escola. El pròxim curs els xiquets no podran anar al col·legi en aquest edifici, han assegurat fonts de l’AMPA del centre.

La Conselleria d’Educació ha obert un termini extraordinari voluntari de matrícula dels xiquets en altres centres i proposa dividir-los en almenys tres ubicacions diferents. “Açò no ho podem permetre i exigirem que els nostres xiquets romanen junts, units, amb els seus mestres i companys i el seu projecte educatiu”, han assegurat les mateixes fonts.

Així, demà dijous 8 d’agost faran una acampada en els terrenys “on volem els barracons que no ens volen concedir”. “Començarà a les 12 encara que a les 10 ja estarem treballant”, apunten. Aquesta durarà 24 hores amb multitud d’activitats.

Cal recordar que Conselleria ha optat per repartir l’alumnat del CEIP Sant Joan de Ribera entre els centres concertats i públics de Burjassot en lloc de mantindre’l unit en uns espais cedits per l’Ajuntament, des de fa tres anys, per a construir un nou centre o instal·lar aules prefabricades provisionals mentre es construeix.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Burjassot, per la seua part, denuncia “les mentides, falsedats i manipulació” que ha utilitzat la Conselleria d’Educació en el seu comunicat, informant de l’obertura d’un procediment especial d’admissió de l’alumnat del CEIP Sant Joan de Ribera en altres centres públics.

L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, ha anunciat també que dimitirà si la Consellera d’Educació, Mª José Catalá, demostra que la Conselleria ha sol·licitat a aquest Ajuntament l’edifici de l’Escola d’Adults (antiga caserna de la Guàrdia Civil edificat el 1930) i que aquest Ajuntament ho ha denegat. Al mateix temps, la repta al fet que ella faça el mateix si no aconsegueix demostrar-ho, ja que la “mentida és de tal calibre, que per dignitat hauria de dimitir”, apunta Sebastià.

Comparteix

Icona de pantalla completa