Diari La Veu del País Valencià
Paterna – El PP en contra de destinar uns diners a despesa social
Compromís per Paterna ha presentat una esmena en el ple per a dedicar a serveis socials la quantitat total de l’augment de crèdit

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “hui el PP ha tornat a demostrar quines són les seues prioritats de govern votant en contra de la nostra esmena per a dedicar, en la seua totalitat, la quantitat de 1.077.654,31 euros a polítiques socials en les àrees de Garantia Social i Promoció. Ha passat igual que amb l’esmena que varem fer per a que es destinara el sobrant del pressupost de 2013, un total de 1,3 milions d’euros, a despesa social. Una proposta que el PP també votà en contra i ho va destinar a la Zona Franca”.

El regidor explica que aquestos diners “no se’ls ha trobat el PP per la seua gestió, tal i com ja ha dit estos dies el tinent d’alcalde de Gestió Municipal, Vicente Sales. Són els diners procedents de la modificació de les condicions financeres del préstec del pagament a proveïdors, una modificació feta pel ministre Montoro i que dóna una carència de dos anys per a pagar l’amortització que tocava ara. El problema és que no sabem si en 2016, que és quan vindrà l’amortització, hi haurà prou diners”.

Segons explica Ramón, “és evident que en Compromís volem la continuitat de l’escoleta de la Coma, però amb les condicions que hui s’han aprovat en la modificació de crèdit, no. Perquè no es garantix la seua continuitat a partir de setembre. Compromís també volem formació i promoció de l’ocupació a Paterna, però que estiga pressupostat des del principi. Què haguera passat si no denunciem públicament que l’equip de govern només havia pressupostat per a enguany 5.000 euros i que en juny ja no quedava ni un euro per a fer cap curs de formació?”.

“El PP ha tingut en les seues mans una oportunitat d’or de demostrar que la ciutadania de Paterna és la seua prioritat, i que els recursos han d’estar al servei de les persones i no gastar-los per a tapar la malifeta del seu pressupost de 2014. Tenien ocassió, per posar un exemple, d’haver destinat aquestos diners a la proposta que férem en juliol d’avançar la renda garantida mentre no arriben els diners de la Conselleria. Ara amb aquest milió podien fer-ho, però han decidit mirar cap a un altre costat. Recordem que l’actuació del PP a Paterna amb la renda garantida ha provocat que en dos anys s’haja perdut quasi un milió d’euros d’aquesta ajuda”.

“Una vegada més, el PP s’equivoca en les seues prioritats i deixa l’empastre allà per on passa. Per citar un exemple de tot el que hui s’ha aprovat, hem vist com s’augmentava en 125.000 euros la partida per a muntatge i desmuntatge del coetòdrom, que hauria d’estar més que previst perquè tots els anys es celebren les festes al poble”.

A més a més, ens trobem amb un futur complicat per a pagar l’amortització del préstec ICO en 2016. Potser en el PP tenen la col·lecció sencera de cromos del Coyote. Perquè si no és així, no sabem com es va a pagar eixa amortització de l’ICO en 2016. El ben cert és que el PP està acabant d’enfonsar l’ajuntament per a qui arribe a governar a partir de maig de 2015. I saben que ells no seran”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa