Diari La Veu del País Valencià
Presidència diu que la moció de censura de Tavernes complia amb la legalitat

EFE / Tavernes.

La Conselleria de Presidència considera que l’acord plenari del 29 de maig de Tavernes de la Valldigna que va paralitzar el debat sobre la moció de censura presentada contra l’equip de govern, format per PSPV i Compromís, “incompleix l’ordenament jurídic”.

Així ho ha indicat en un comunicat el PP local, després de rebre un escrit de la Conselleria en l’Ajuntament en el qual explica que en aquell moment la regidora Karina Vercher, que va ser expulsada d’Esquerra Unida fa més d’un any, no tenia la condició de membre no adscrit.

Vercher va ser una de les signants de la moció de censura presentada amb el PP contra l’equip de govern.

El debat de la moció de censura va ser paralitzat el mateix dia de la votació, després que la portaveu socialista esgrimira un informe jurídic de l’Ajuntament que plantejava que, en tramitar la moció, no s’havia tingut en compte que Vercher era una trànsfuga d’EU, i segons la llei antitransfuguisme la moció no podia prosperar.

La Conselleria de Presidència indica que la decisió de la mesa d’edat de no tramitar la moció, a partir de l’expulsió d’EUPV de Vercher, exigint una majoria reforçada, incorre en una infracció de l’ordenament jurídic.

El PP de Tavernes ha afirmat que aquesta comunicació confirma que la moció presentada “complia amb tots els requisits de legalitat” i estava dins del marc jurídic, per la qual cosa s’havia d’haver procedit a la realització del ple.

“Solament des de postures despòtiques i dictatorials s’entén la posició que van mantenir els representants del PSPV i de Compromis-Bloc, encapçalats per Jordi Juan, l’actuació del qual ha sigut denunciada pel Partit Popular abans els jutjats en defensa dels drets fonamentals”, han manifestat en un comunicat.

Aquell dia, una vegada conformada la mesa d’edat, òrgan encarregat de presidir la sessió plenària, la portaveu socialista va esgrimir un informe jurídic de l’Ajuntament que concloïa que, de seguir avant amb la moció de censura i permetre el seu vot, podria incórrer en prevaricació, motiu pel qual va optar per paralitzar el ple.

Comparteix

Icona de pantalla completa