Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demanarà en el Congrés partides pressupostàries per regenerar les platges valencianes
RedactaVeu / País Valencià

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que els socialistes valencians demanaran que en els pròxims pressupostos hi haja una partida específica per a la regeneració de les costes valencianes. Sobre aquest tema, s’ha referit d’una manera especifica al cas de Moncofa perquè, segons ha dit, durant la visita realitzada ahir, en aquesta població castellonenca “es pot comprovar d’una manera molt ràpida com avança la regressió”. De fet, en aquest cas concret, en pocs anys s’han perdut 30 metres, la qual cosa, segons Puig, “posa en perill tot el fet turístic, econòmic i ciutadà tan important que s’ha construït a Moncofa”.

Puig s’ha manifestat en aquests termes després de realitzar un recorregut per les diferents platges de Moncofa acompanyat per l’alcalde de la localitat, Jaime Picher, la diputada en el Congrés, Susana Ros, el senador Enrique Navarro, el secretari comarcal de la Plana Baixa, Juan Miguel Salvador, i el secretari provincial del PSPV, Josep Martin, entre d’altres, amb l’objectiu de veure l’estat actual en què es troba la costa d’aquest municipi després de diversos anys reivindicant una regeneració del litoral.

Per açò, ha demanat al PP que “deixe de fer demagògia amb les costes i que deixe de fer propaganda” per a fer “el que li correspon que és salvar el litoral”, ja que com es veu a Moncofa “pot acabar degenerant, cosa que significa acabar amb les nostres expectatives de futur pel que fa al turisme. Aquest turisme no podrà ser el nostre futur si continua la deterioració del litoral”. En aquesta línia, ha reiterat que “cal invertir i regenerar el litoral amb intel·ligència i posar per sobre de tot la coherencia”.

El secretari general del PSPV ha posat l’accent en dir que la llei de costes, malgrat que “no siga la més adequada, no és el problema” sinó que el PP “no fa res en les costes, ja que es limita a realitzar propaganda”. De fet, ha insistit que la llei de costes “no soluciona els problemes, com es pot comprovar ací a Moncofa”.

Per la seua banda, l’alcalde de Moncofa ha assegurat que “després dels anys d’abandó, les delimitacions de costa cada vegada són més escandaloses”. Així s’ha referit a l’última fitació produïda el 2010 i que fa 15 dies s’ha guanyat de manera que la costa torna a estar on estava però, ha subratllat, “no es tracta que guanyem o perdem litoral es tracta que cal protegir-lo ja que en cas contrari el mar se’ns menjarà les casetes, les propietats, els passejos. Ho esfondrarà tot. És el moment d’actuar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa