Aldabero (PSPV): “els espectacles d’artistes de Xàtiva han tingut gran èxit però conjuntament cobren quasi la meitat que el Director Artístic”

L’edició d’enguany de les Nits al Castell és “l’exemple de la inutilitat de la Direcció Artística de Juan Antonio Ramírez”, segons ha manifestat el regidor socialista Pedro Aldabero. En xifres explica així que les contractacions de Luz Casal i Farruquito han costat vora 55.000 €, i no han venut més entrades que les de Pep Gimeno ‘Botifarra’ amb la Múscia Nova i la Música Vella, que han tingut un cost de 7.000 € en total.

Aldabero afirma que al final este festival “està fet perquè el que més diners guanye de tots siga Ramírez”, que rep 12.000 € com a Director Artístic per contractar productes locals que cobren quasi la meitat que ell, “i per això la regidora Marian Soro, amb dedicació exclusiva, hauria de ser suficient”; i també per contractar a una empresa seua l’actuació de Farruquito. Sobre este espectacle concretament Aldabero afirma que, si Ramírez no guanya res per eixir a tocar el saxofon, “el ballarí haurà guanyat 1.000 € per minut, perquè sols va ballar 15 minuts, i això va indignar molt a la gent”.

El regidor del PSPV critica així que l’Ajuntament de Xàtiva pague amb 40.000 € de tots els veïns de la ciutat “uns espectacles que estan muntats com una festa particular de Rus, molt deficitària econòmicament que paguem tots, i això és intolerable”.

Irregularitats

Per una altra part el regidor socialista Ignacio Reig també ha manifestat que l’Ajuntament de Xàtiva ha demanat a Ramírez que subsane les irregularitats de les contractacions de Nits al Castell, requeriments que es fan “per la fiscalització que està fent el PSPV de la gestió del festival”. Intervenció ha reclamat a Ramírez que acredite la seua relació amb Obvio Producciones Musicales S.L. -de la que és administrador- i que demostre que la quantitat facturada (12.000 €) s’ajusta a preus de mercat.

A més a més també se li ha demanat a la també empresa de Ramírez Ingenio Producciones 2000 S.L. que acredite que tenen l’exclusivitat de l’espectacle ‘Farruquito baila a José Nieto’, per la qual cosa seria imprescindible la contractació de l’empresa del propi director. Ignacio Reig ha afirmat no obstant que vigilaran si este espectacle es fa a cap altre lloc i si també es contracta a Ingenio Producciones, “per saber si diu la veritat o tot s’apanya amb el clàssic amiguisme de Rus”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa