Diari La Veu del País Valencià
Pressions del Consell als Instituts Tecnològics
Ferri: “El govern de Fabra no creu en la innovació i per això es pensa que l’objectiu dels Instituts és patrocinar les fotos de Fabra en esdeveniments privats”.

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha expressat el rebuig de la coalició a les pressions que el Consell està sotmetent als Instituts Tecnològics per a què participen en el finançament de la trobada EMTECH2014 amb una aportació global de 70.000€.

Per a Ferri, “és inacceptable que es demanen estes quantitats per a finançar una trobada d’emprenedors mentre els Instituts Tecnològics continuen patint els impagaments del Consell i ja han acomiadat a centenars d’investigadors a causa d’aquest ofegament econòmic. El govern del PP sembla més preocupat en garantir un discurs inaugural de Fabra que d’apostar per la innovació valenciana i la competitivitat del nostre teixit productiu”.

“El que es més preocupant és que la Conselleria d’Economia barrege la sol·licitud de diners per a finançar un esdeveniment privat amb informació sobre una transferència de les quantitats endeutades amb els Instituts Tecnològics. En aquest punt les pressions semblen acostar-se més al xantatge”.

“Que l’esdeveniment puga ser positiu no justifica que ho siga a qualsevol preu i que els diners sempre hagen d’eixir dels mateixos. El més important per al canvi de model productiu que necessitem no és un esdeveniment aïllat sinó comptar amb un sistema valencià d’innovació fort, ben dotat, avançat i connectat amb les necessitats de les nostres empreses. I en aquest sistema els Instituts Tecnològics tenen un paper clau a jugar” ha conclòs Ferri.

El Grup Parlamentari Compromís ha demanat la compareixença del Conseller d’Economia, Máximo Buch, per a que explique si considera adequades aquestes pressions.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa