Diari La Veu del País Valencià
Falta de compromís del PP amb la democràcia
EL PSPV DE XÀTIVA LAMENTA LA FALTA DE COMPROMÍS DEL PP AMB LA DEMOCRÀCIA EN NO CONDEMNAR ELS GESTOS FEIXISTES

Cerdà (PSPV): “l’absolució confirma la línia de Rus que deia que eren ‘coses de xiquets’, insultant així la intel·ligència de tots els ciutadans”

El portaveu del PSPV de Xàtiva, Roger Cerdà, ha lamentat “profundament” la “falta de compromís del PP amb la democràcia” després de que haja arxivat els expedients a diversos membres de NNGG per aparèixer en imatges fent gestos o mostrant símbols feixistes, dos d’ells militants del PP de Xàtiva. El líder socialista ha manifestat que este fet “demostra clarament que el PP i les seues joventuts s’omplin la boca amb la Constitució i són els primers en vulnerar-la”.

Roger Cerdà també ha dit que “lamentablement ha triomfat la línia de Rus que va qualificar el tema de ‘coses de xiquets’, un argument paternalista i que insulta la intel·ligència dels ciutadans, a més de que demostra una tolerància amb estes actituds que no han de tenir cabuda en el sistema democràtic actual”. Però a més el regidor del PSPV recorda que no és esta una actitud novedosa en Rus, ja que durant el seu govern s’ha negat en diverses ocasions a retirar-li els honors atorgats a Franco durant la dictadura per l’Ajuntament de Xàtiva i al mateix temps ha rebutjat retre homenatge als morts pel bombardeig que va sofrir la ciutat a les acaballes de la Guerra Civil.

Davant d’estes accions, manifesta Roger Cerdà, “només ens resta reafirmar-nos en el nostre compromís amb la democràcia i els valors que la inspiren com els Drets Humans, absolutament oposats als que transmet la simbologia amb la que els dirigents de NNGG es fotografiaren”. Per al portaveu del PSPV dóna la sensació de que el PP “és incapaç de trencar d’una vegada per totes amb el seu passat més recent i llaços profunds amb el franquisme, i comprometre’s en la defensa de la democràcia i no sols manipular-la a desig per aconseguir els seus interesos partidistes i mantindre-s’hi al poder”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa