Diari La Veu del País Valencià
Els escolars de Sueca es converteixen en regidors per un dia
Els alumnes de quart de primària del Col·legi Públic d’Educació Infantil i Primària Carrasquer de Sueca es van convertir dijous passat en regidors per un dia. Lluny de la formalitat de les sessions de ple ordinàries, el saló de plens de l’Ajuntament de Sueca s’omplia aquesta setmana passada de la curiositat dels més menuts que es veien emocionats en ocupar les butaques de vellut vermell de l’hemicicle municipal.

Els joves estudiants han tingut l’oportunitat de conèixer in situ el funcionament del ple municipal de la seva ciutat i han aprofitat l’ocasió, a més, per presentar les seues propostes a l’equip de govern per millorar tant el seu col·legi com la seua ciutat.

La sessió ha estat presidida pel regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví i els alumnes no han desaprofitat l’ocasió per traslladar els seus suggeriments al consistori. La petició de la millora de les instal·lacions esportives del centre, la retirada dels barracons d’aquest col·legi públic, la rehabilitació del Pont que uneix Sueca i Fortaleny, conegut popularment com el “Pont de Ferro” o de la pintura de la façana de l’Ajuntament, que els agradaria d’algun color cridaner, han estat algunes de les propostes que s’han plantejat en el ple.

Aquesta sessió extraordinària del ple infantil s’ha celebrat a petició del col·legi. Han estat els mateixos professors del centre escolar els qui han suggerit al consistori la celebració extraordinària d’un ple infantil o simulacre de ple, perquè els alumnes pogueren conèixer de primera mà diferents aspectes de la gestió i la política municipal, un tema que han treballat recentment a les aules. Els joves, han tingut l’oportunitat també de conèixer personalment alguns dels regidors de l’actual equip de govern i han aprofitat la visita, a més, per conèixer algunes de les principals dependències de la casa consistorial de mà d’una guia coneixedora de l’edifici.
“Per a nosaltres és un honor rebre als alumnes de Sueca i veure l’interès que els desperta el funcionament del seu Ajuntament i la seua ciutat. Potser entre ells hi haja algun futur regidor, qui sap? El que sí que és segur és que hui s’han sentit com a regidors i ens han traslladat alguns dels temes que més els preocupen, temes que hem pogut debatre i votar, tal qual es fa en una sessió plenària” ha assenyalat el regidor d’Educació, Vicent Baldoví.

L’autoritat municipal ha explicat als alumnes la dinàmica del ple així com la seua finalitat i ha ensenyat també als joves escolars alguns dels conceptes bàsics de les eleccions i la política municipal.

Al final de la jornada, després que el regidor alçara la sessió, els alumnes han lliurat a Baldoví, en mostra d’agraïment i record, uns pergamins elaborats per ells mateixos.

Al final de la visita, el titular d’educació ha assenyalat que “és molt gratificant per a un regidor veure com els xiquets volen participar en la construcció de la seua ciutat. Estes iniciatives ens ajuden a educar als nostres joves en la democràcia”.

“Des de l’ajuntament considerem fonamental promoure l’educació en valors ciutadans, este és sens dubte un dels pilars més importants de les societats que es defineixen democràtiques. El ple infantil és, per tant, una eina més que servirà per fomentar la participació activa en la vida pública i social i el desenvolupament d’actituds democràtiques en els nostres joves” ha conclòs Baldoví.

Comparteix

Icona de pantalla completa