Diari La Veu del País Valencià
Sueca celebra el Dia Mundial de la Diabetis
Sueca s’ha sumat a la celebració del Dia Mundial de la Diabetis. Este cap de setmana un grup nombrós de persones ha participat en els actes organitzats per commemorar este dia, que es celebra arreu del món el 14 de novembre.

Divendres, l’Ajuntament de Sueca es va sumar a les reivindicacions del col•lectiu de persones de Sueca afectades per esta malaltia crònica.

El col•lectiu va llegir el manifest de l’Associació Valenciana de la Diabetis, un text reivindicatiu en què es va clamar pels drets de les persones que pateixen la malaltia.

El regidor de Sanitat, Salvador Campillo, qui va prendre la paraula abans de la lectura del manifest, va voler mostrar tot el seu suport i solidaritat, en nom de l’Ajuntament, a les persones que s’enfronten a diari a la diabetis i va assenyalar que des del consistori col•laboraran en tot el que siga possible, amb elles i amb les institucions sanitàries en totes aquelles accions encaminades a informar i detectar esta malaltia, així com en totes les activitats que puguen tenir un efecte positiu en la vida de les persones afectades per la diabetis.

D’altra banda, el dissabte, l’edifici consistorial es va enllumenar de blau, el color simbòlic d’esta malaltia, en mostra de solidaritat i suport a la gent que lluita dia a dia contra ella. L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i alguns dels regidors de l’equip de govern van acudir a la Plaça de l’Ajuntament per presenciar l’enllumenat de la façana junt amb les persones afectades per la diabetis, que van comptar també amb el suport d’un grup nombrós d’amics i familiars.

Segons l’Organització Mundial de la Salut hi ha més de 347 milions de persones amb diabetis al món. El Dia Mundial de la Diabetis ve celebrant-se a nivell mundial des del 1991. La Federació Internacional de la Diabetis i l’Organització Mundial de la Salut van fixar esta data en el calendari en resposta a la la preocupació que suposa l’augment de l’amenaça de la diabetis. Ja en 2006, l’Organització de les Nacions Unides va oficialitzar la seua commemoració.

Esta iniciativa és la campanya de sensibilització més gran sobre la diabetis, una campanya que arriba a més de mil milions de persones en més de 160 països. La campanya destaca problemes de gran importància per al món d’esta malaltia i manté amb fermesa a la diabetis en el centre de l’atenció política i pública.

Amb la seua adhesió a les commemoracions d’este cap de setmana, Sueca ha volgut adherir-se a les reivindicacions del col•lectiu i ajudar a crear consciència en la població sobre esta malaltia.

Comparteix

Icona de pantalla completa