Diari La Veu del País Valencià
Sueca celebra el Dia Mundial de la Salut Mental
Aquest divendres, la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel i l’Associació de Familiars i Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB) han organitzat un acte en commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, que es va celebrar el passat dissabte 10 d’octubre.

L’acte, que s’ha celebrat en la plaça de l’Ajuntament de Sueca, ha començat amb la lectura d’un manifest a càrrec de dues usuàries. Amb el lema “Posa’t al meu lloc. Connecta amb mi” les usuàries han començat a llegir aquest text, tot amb l’objectiu principal de reivindicar els seus drets. Les usuàries han demanat que es treballe per la construcció d’una consciència compartida sobre la malaltia mental i que la societat siga capaç de posar-se en el lloc de la persona afectada per aquest problema de salut.
Alhora, amb aquest manifest s’ha denunciat també la desinformació i la manca de coneixement sobre salut mental i s’ha convidat a tots els suecans a lluitar contra l’estigma, la discriminació i el rebuig a aquestes persones.

L’acte ha estat acompanyat també de música en directe i ha continuat amb una “performance” en la que s’ha escenificat el rebuig als termes despectius amb els que encara hui molta gent es refereix a les persones afectades per una malaltia mental.

A l’acte ha assistit també una representació del govern local. Així, el regidor d’Urbanisme i Obres, Julio Serra, ha intervingut al principi per presentar l’acte de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental i per fer palés, alhora, el suport de l’Ajuntament de Sueca a les persones afectades per aquesta malaltia i als col·lectius i associacions que treballen amb elles.

Després els organitzadors de l’acte també han destacat la importància de tenir un dia en el calendari per celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental. En aquest sentit, Noé Ases, educador de la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel, ha assenyalat que “aquest dia s’aprofita per intentar sensibilitzar la gent de la dificultat que tenen les persones amb malaltia mental per sociabilitzar-se, pels perjudicis que encara té la societat” i en la mateixa línia, Carolina Martí, psicòloga de l’associació AFEMRB també ha apuntat que “és precís que aquestes persones tinguen aquest dia per reivindicar que són com qualsevol altra persona”.

Comparteix

Icona de pantalla completa