Diari La Veu del País Valencià
Reunió a Sueca per ampliar el servei de l’EMT fins al Perelló
En la reunió mantinguda han participat també l’alcaldessa del Perellonet, Laura Felip, i la del Palmar, Raquel Romero, a fi d’abordar les millores del servei de la L25 en els seus municipi pedanis

Degut l’augment considerable i continu de viatgers que s’ha produït en la línia L25 des que va entrar en funcionament, el passat dia 2 de gener, des de l’Ajuntament de València han considerat molt necessari facilitar este servei a les pedanies del sud amb una línia regular de l’EMT (Empresa Municipal de Transports); una demanda que els veïns d’esta zona reclamaven des de fa temps.

A més, cal afegir que, a pesar que l’última de les parades està ubicada en El Perellonet, una parada d’altra banda poc segura, l’autobús necessita arribar fins al Perelló per a efectuar el gir i canvi de sentit.

Per este motiu, el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giusseppe Grezzi, ha volgut mantindre una reunió amb l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, a fi de mostrar la voluntat dels dos municipis de facilitar el servei de l’EMT fins al Perelló. “La vocació de l’EMT és la de facilitar l’accés al transport públic de qualitat a tots els veïns de les poblacions de l’àrea metropolitana per a facilitar la seua mobilitat; per això, mostrem la nostra voluntat d’estudiar l’adopció d’un conveni amb Sueca per a crear una parada en El Perelló”, ha assenyalat Grezzi.

“Entenem que els ajuntaments que som veïns hem de treballar conjuntament per a oferir una millora en els serveis que s’oferixen als nostres ciutadans.

L’alcaldessa del Perellonet es va posar en contacte amb mi per a buscar la possibilitat que els veïns pogueren acudir al Perelló a comprar, al metge, etc., d’una manera més fàcil i segura, sense haver de travessar el pont a peu.

A més, el cost per a l’EMT seria el mateix perquè, de fet, ha d’arribar fins allí per a donar la volta, i simplement seria habilitar una parada”, ha explicat Tamarit per a qui els beneficis principals serien contribuir que estes dos ciutats estiguen comunicades, quan es donen totes les condicions per a estar-ho, i facilitar, especialment a la gent més major i als joves, els desplaçaments fins a València.

Després de la primera presa de contacte, el projecte s’haurà de continuar treballant perquè es puga fer realitat, previsiblement, a través d’un conveni.

Finalment, Raquel Tamarit ha explicat que el nou servei de l’EMT haurà de coordinar-se amb el que presta l’empresa de transport local “perquè, a les hores de màxima afluència, els ciutadans i ciutadanes de Sueca que preferisquen este mitjà de transport, puguen també beneficiar-se d’estos avantatges”. El projecte contempla que la línia de l’EMT funcione durant tot l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa