Diari La Veu del País Valencià
Proves per a participar en la lliga australiana a Sueca
Els triats rebran també allotjament i un treball remunerat durant la seua estada en este país

El nostre municipi va acollir la primera de les dos jornades de proves que es van a realitzar a joves futbolistes interessats a participar en el projecte Esportunitat Australia, de l’empresa Soccer Smart Spain, una iniciativa consistent en la selecció d’un grup de jugadors espanyols que viatjaran a Austràlia on jugaran en un equip semi professional i, a més, tindran la possibilitat d’obtindre un lloc treball adequat al seu currículum i experiència laboral.

“La resposta ha sigut molt bona. Al fer dos dies de proves ací en Sueca aconseguim que vinga gent de la comarca i poblacions pròximes.

Individualment gravaran els aspirants, que hauran de mostrar les seues capacitats físiques i tècniques. S’han presentat uns 60 jugadors i, a més de en Sueca, també es van a celebrar proves a València”, ha explicat el regidor d’Esports, Vicent Baldoví. Es dóna la circumstància que el jove Josep Baldoví, un dels referents d’este projecte, que va participar fa dos anys en estes proves i ha pogut disfrutar de jugar en equips de la lliga nord-americana amb un gran èxit professional, és fill del regidor.

“Encara que estiga malament el que jo ho diga perquè es tracta de la meua família, el fet de conéixer a Álex, director de Soccer Smart, per l’experiència que ha viscut el meu fill, ha possibilitat que les proves es pogueren realitzar ací en Sueca on posseïm un bressol de bons futbolistes que, tant de bo, puguen disfrutar d’esta experiència”.

Un comité seleccionador, conformat per professionals amb experiència en lligues d’USA, Anglaterra, Austràlia i Nova Zelanda, triarà els 20 futbolistes que jugaran en distints equips de la PS4 National Premier Leagues, segona divisió del país oceànic, integrada per 91 clubs repartits en 8 divisions d’Austràlia i Nova Zelanda.

“És un projecte amb què pretenem des de Soccer Smart, que és una multinacional anglesa, donar-li un caràcter més local i facilitar la realització de les proves a jugadors de localitats que no són capitals de província, perquè puguen tindre també la seua oportunitat. La filosofia de l’empresa és ‘Nosaltres creiem en tu’ i, a partir d’ací, tractem d’oferir el que tenim per a traure el millor partit als jugadors, tant individualment com col•lectivament.

Realitzem gravacions durant les proves i eixe material ho posem a l’abast dels entrenadors, en este cas d’Austràlia”, ha explicat Álex Peralt, director de Soccer Smart Spain, qui també ha assenyalat que, a la majoria dels jugadors que participen en estes lligues, els canvia la vida d’una forma molt positiva. “En l’aspecte esportiu, podran jugar en camps a què assistixen milers de persones i molts d’ells es convertixen en estreles locals. A més, en el cas d’Austràlia, per exemple, els faciliten una vivenda, un treball i una remuneració econòmica que pot rondar els 2.000 dòlars al mes”.

Les proves en Sueca continuaran esta vesprada en les instal•lacions del camp de gespa artificial, junt a l’Estadi Municipal Antonio Puchades.

Comparteix

Icona de pantalla completa