Diari La Veu del País Valencià
Es considera il·legal qui ha facturat l’actuació de farruquito
Reig: “els socialistes recorrem la contractació de l’empresa de Ramírez ja que l’Ajuntament va acordar que es tracta d’una ‘producció pròpia'”

El PSPV de Xàtiva ha registrat un recurs de reposició contra la contractació de l’empresa del director del festival Nits al Castell, Juan Antonio Ramírez, pel fet de que siga esta la que facture l’actuació de Farruquito este dissabte 19 de juliol, la qual cosa suposa que INGENIO PRODUCCIONES 2000,S.L. cobrarà 14.883 euros i es desconeix què cobrarà finalment el ballarí sevillà.

El regidor socialista Ignacio Reig critica la gestió del festival perquè “per a contractar a l’empresa del director del festival ha de quedar acreditada la seua necessitat, és a dir, Ramírez hauria de ser el representant legal del ballarí”. El responsable del PSPV recorda que l’actuació de Luz Casal la factura Luz Casal, en canvi l’actuació de Farruquito la factura Juan Antonio Ramírez, “que casualment ja s’embutxaca una bonica quantitat per fer no se sap quines gestions”.

D’altra banda Reig recorda que la regidora de Turisme, Marian Soro, ja cobra una dedicació exclusiva, “per la qual cosa dins de les seues responsabilitats hauria d’estar la d’organitzar el festival”. En canvi contracten a Ramírez que al seu torn porta lliurement les actuacions que, segons l’espectacle, factura una altra empresa de la seua propietat. És a dir, cobra per gestionar la contractació de les seues pròpies empreses.

El PSPV recorda que el pressupost de Nits al Castell es reparteix entre les seues dues empreses OBVIE PRODUCCIONS MUSICALS,S.L. que cobra per la gestió i INGENIO PRODUCCIONS 2000 ,S.L. que factura algunes actuacions. La resta del pressupost se’n va a altres despeses generals i altres societats “que només facturen a l’Ajuntament de Xàtiva durant el festival i que no són les empreses locals que habitualment fan este tipus de treballs per al consistori”.

Juan Antonio Ramírez, a través de les seues dues societats, ha gestionat ininterrompudament el festival Nits al Castell des del seu inici en 1998. En els anys de bonança va arribar a tenir un pressupost anual superior als 300.000 euros. Enguany contrasta el cost de l’actuació de Luz Casal, 40.000 euros enfront del cost de la Societat Musical “La Vella”,4.000 euros i de Pep Gimeno “Botifarra” amb la Societat Musical “La Nova”, 3.000 euros.

Els socialistes s’han mostrat sempre molt crítics amb la forma de gestionar el festival i amb el repartiment d’entrades, del que han qüestionat la seua transparència en repetides ocasions.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa