Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de Faura bloqueja una proposta d’ERPV que defensa la continuïtat de Galmed
RedactaVeu / Faura
L’últim ple de l’ajuntament de Faura abans de les vacances d’estiu va ser l’escenari on el grup socialista, fent ús de la seua majoria absoluta, va bloquejar la moció d’ERPV “per una alternativa de futur per a Galmed i l’economia del Camp de Morvedre”, segons han denunciat des d’ERPV.
En aquesta moció, l’últim punt de l’ordre del dia, es demanava que el ple instara totes les parts a tractar d’arribar a un acord fins a l’últim moment, que passava per evitar el tancament. A més, en paraules literals, la moció demanava que “en el cas que no s’arribe a cap a acord, s’inste la Generalitat Valenciana i el Govern de l’Estat a executar les accions necessàries per expropiar la factoria de Sagunt de ThyssenKrupp Galmed i cedir-la als seus treballadors amb la fórmula de cooperativa de treball associat, per tal de mantindre l’ocupació i l’economia del Camp de Morvedre”.
Domènec Garcia, regidor d’Esquerra a Faura, ha explicat que “hem traslladat aquesta proposta al comité d’empresa de Galmed per fer-los saber què volíem fer i després l’hem duta als plens”. Així, el regidor republicà ha insistit que “passen els mesos i veiem que s’acaba el termini per a l’aplicació de l’ERO i la solució al tancament no arriba. Cal moure fitxa!”.
Arran de la moció d’Esquerra, la portaveu socialista hi va presentar una esmena que suprimia tots i cadascun dels acords de la moció d’ERPV per substituir-los per una declaració de suport als treballadors. En aquest sentit, Domènec Garcia ha afegit: “Davant la situació crítica de no retorn en què es troba la continuïtat de Galmed, no podem quedar-nos de braços plegats amb declaracions institucionals que tenen el seu moment, però que, reiterades, són només castells de focs artificials!”.
L’esmena socialista va provocar que els republicans retiraren la moció perquè “no s’arribara a votar una esmena a la totalitat que haguera deixat la nostra iniciativa enuna repetició de la declaració de l’últim ple. Si no estan a favor d’allò que nosaltres proposem, ho tenen tan fàcil com votar en contra.”, ha conclòs Domènec Garcia.
En relació amb la situació, el president comarcal d’Esquerra Republicana, Josep Ribera, ha declarat: “El grup socialista ha volgut utilitzar la seua majoria per desvirtuar completament la nostra moció. Es tractava d’una esmena a la totalitat que buidava de contingut la nostra iniciativa. I per ací no passem! De fet, l’esmena socialista pretenia evitar el vot en contra d’una iniciativa social interessant per a la continuïtat de Galmed i, en general, per a l’economia del Camp de Morvedre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa