Diari La Veu del País Valencià
Caos als centres educatius de Xàtiva a l’estiu
Angulo (PSPV): “l’entrada de la LOMQE, la falta de personal educatiu per les retallades i l’avanç de l’inici de curs dificulten molt la tasca dels docents”

El PSPV de Xàtiva ha alertat que este estiu va a ser caòtic per als centres escolars valencians, i especialment els xativins per la política educativa que està aplicant el PP amb cada vegada més retallades i les reformes no consensuades que vol aplicar amb la LOMQE.

Com adverteix la regidora Xelo Angulo l’entrada del canvi a 1r, 3r i 5é de Primaria de la nova normativa suposarà que cada centre canviara els llibres que consideren i mantindran els que puguen per aprofitar els bancs de llibres, recordant per exemple que moltes de les matèries de 4t ara passen a 3r als llibres nous.

Angulo a més apunta que Conselleria no ha desplegat encara la manera d’aplicar la LOMQE i a mitat de juliol els centres no saben com ho han de fer, “com per exemple el canvi a classes de 45 minutos, el que aboca als centres grans que no poden esperar a les instruccions a setembre ja que el dia 3 comencen les classes”. D’una altra banda la regidora socialista recorda que a Xàtiva les reparacions i neteja que realitza l’ajuntament habitualment es fan després de Fira, per això “hauran de córrer com mai per no coincidir també el primer dia de curs”.

Deutes i retallades

El PSPV també ha denunciat que Conselleria encara deu nòmines dels treballadors de menjador, i que este dimecres es pagaven ajudes de menjador pendents encara des de feia dos cursos, a més de la part de compensatòria del primer quadrimestre d’enguany i la formació del curs passat. Esta situació, explica Xelo Angulo, ha donat un glop d’aire als centres, “però cal recordar que s’està escanyant a les escoles que no poden usar el seu pressupost com de forma adequada per al funcionament normal”. Finalment la regidora recorda que els equips directius estan ara “en mínims de personal”, mentre no està clara encara la figura del conserge i continuen faltant logopedes i psicòlegs.

Xelo Angulo conclou exigint tant a l’Ajuntament de Xàtiva com al President de la Generalitat “que es planten davant del ministre Montoro, que exigisquen un finançament just per pagar els serveis bàsics com l’educació, perquè la situació és insuportable i ho acaben pagant els xiquets. El futur dels nostres fills no pot estar hipotecat perquè Fabra no alça la veu davant les polítiques que fa el seu partit, el PP, de atac als més febles i ninguneig als valencians”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa