Diari La Veu del País Valencià
Es paralitza el projecte de macroabocador de Llanera
RedactaVeu / Llanera

La Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera vol mostrar la seua satisfacció perquè a la darrera reunió de l’assemblea del Consorci de Residus s’haja votat la paralització del projecte de Macroabocador de Llanera i demanar que es replantege tot el model de finançament i gestió.

“Agraïm que finalment, després de més de cinc anys, molts alcaldes i altres càrrecs que havien defensat la construcció del macroabocador i un model caduc de gestió dels residus, siguen ara conscients dels perills del que estaven proposant i, complint amb el seu deure, hagen paralitzat el projecte”, asseguren des de la plataforma.

Aquesta, continuen, “no és una victòria de cap partit ni de cap persona, és una victòria dels ciutadans que durant més de cinc anys han manifestat la seua voluntat ferma amb manifestacions, al·legacions, signatures, recursos i participació en diferents actes. Una actitud ferma i conscient que ha fet recapacitar les administracions que han acabat per reconéixer que el projecte de Llanera era inviable ecològica, social i econòmicament. Sense aquesta actitud conscient de la ciutadania, fa anys que tindríem al terme de Llanera una bomba ecològica amenaçant el nostre benestar”.

La plataforma assegura que continuarà treballant perquè aquesta paralització esdevinga un acte definitiu, demanant la protecció d’un entorn vital per a les nostres aigües “perquè després del macroabocador no vinga una cosa similar i demanant i fent propostes per a un model sostenible de gestió dels residus que faça innecessaris els macroabocadors, les incineradores i altres barbaritats com la que es volia fer a Llanera”. També continuaran amb les actuacions judicials que han iniciat “per a garantir que els drets ciutadans es respecten i que la gestió dels residus es fa de manera correcta”.

Consideren que pot ser ara el moment de plantejar alternatives viables de gestió dels residus que prioritzen realment la selecció en origen i l’aprofitament dels recursos que el fem ens pot aportar, reduint significativament la part que, en darrera instància, va al rebuig final, i fent innecessaris tant aquesta mena d’instal·lacions gegants, com la incineració indiscriminada que planteja el nou Pla Integral de Residus.

Comparteix

Icona de pantalla completa